Cum și-a exorcizat Tina Turner abuzurile la carea fost supusă de Ike Turner

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ike și Tina Turner în 1971
Ike și Tina Turner în 1971

Tina Turner este celebrată ca fiind Regina Rock & Roll-ului, cu peste 100 de milioane de albume vândute, opt premii Grammy și un impact incalculabil asupra muzicii. Spectacolele sale live electrizante au creat un model pentru generațiile de femei din industria muzicii care au urmat. 

Însă viața Reginei Tina Turner a avut a post presărată și cu abuzuri pe parcursul csătoriei cu Ike Turner. Relația lor disfuncțională a fost descrisă în filmul What's Love Got to Do With It din 1993, care a relatat abuzurile lui Ike în timpul căsătoriei lor care a durat 16 ani. Angela Bassett și Lawrence Fishburne au oferit interpretări emoționante și de neuitat în rolul Tinei și al lui Ike Turner.

Din nefericire, factorii care cauzează violența domestică și banalizarea violenței domestice nu s-au încheiat în cei 83 de ani ai ei. Și s-ar putea să nu se termine nici în următorii 83 de ani. Nu există milă în mijlocul capitalismului, machismului, patriarhatului și a oricărei alte forțe violente care creează bărbați disfuncționali precum Ike Turner. 

Nu poate exista decât liniște sufletească în timp ce navighezi printre toate acestea, iar Tina pare să o fi găsit în ultimii ani. Ea a părăsit SUA și s-a mutat în Elveția în 1995 și, nu mai departe de 2019, i-a spus lui Gayle King de la CBS că și-a găsit fericirea în viața ei din Elveția. Cu toate acestea vocea ei înflăcărată a purtat mereu întreaga poveste a muzicii americane. Dar la baza acelui foc se află experiența femeii de culoare. În esența prezenței sale pe scenă se aflau abuzul, maltratarea, exploatarea și ridiculizarea pe care a încercat să le exorcizeze prin intermediul meseriei sale. Vocea ei a răsunat peste toate acestea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel