Cum și-a descoperit Ozana Barabancea dragostea pentru România: „Cred că am avut o revelație”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Ozana Barabancea a vorbit despre ce semnifică pentru ea Ziua Națională a României. 

Ozana Barabancea este mândră că este româncă și spune asta cât de des poate sau în toate țările străine în care ajunge. Tocmai din cauza acestui lucru, marea artistă își dorește ca toată lumea să-și iubească patria, dar și să o cinstească așa cum se cuvine de Ziua Națională, pe 1 decembrie, motiv pentru care anul acesta a organizat un spectacol extraordinar, unde publicul va avea parte de niște interpretări în premieră.

„Sunt entuziasmată că există multe lucruri frumoase de făcut. Pregătesc un concert inedit de muzică patriotică nouă, în afară de Imn și Hora Unirii, care vor coperta acest spectacol, veți asculta piese cu totul noi, voi dirija Orchestra Lumini Sonore, am înființat-o în 2018. Sunt foarte încântată de acest proiect, colaborez cu 5 compozitori, eu sunt a cincea. Sunt foarte încântată că oamenii sunt deschiși la acest gen de muzică. Toată lumea a răspuns pozitiv la solicitarea mea de a aborda versuri patriotice, dar trăim vremuri în care este nevoie să învățăm să iubim România și să declarăm, să ne exprimăm iubirea pentru tot ce înseamnă frumusețile țării, părinți, simbolistica românească.”, a declarat Ozana Barabancea în cadrul emisiunii Oracolul vedelor de la Spectacola și DC News. 

Artista, impresionată până la lacrimi de o femeie

Chiar dacă multe persoane își uită în ziua de astăzi identitatea, Ozana Barabancea consideră că, în aceeași măsuri, există și foarte multe persoane care cinstesc România așa cum trebuie și care organizează mereu fel și fel de spectacole în cinstea patriei. 

„Eu cunosc mulți oameni în țară, există mulți oameni care au diverse activități, ele există, oamenii se ocupă de asta. Am fost la Onești acum 2 ani, am cântat piesa „România mea” și cineva din Onești a scos drapelul. M-a impresionat de mi-a venit să plâng pe scenă și săraca femeie a strâns drapelul. Este un sentiment deosebit în momentul în care reciți sau cânți muzică patriotică și conștientizezi versurile, se naște în tine identitatea românească, națională. Această solemnitate este foarte bine venită în aceste vremuri în care uităm cine suntem. Așa m-am gândit să aduc și eu ce pot și am alcătuit un buchet din pese strict patriotice și altele cu tematică religioasă”, a continuat îndrăgita artistă.

Nu primește pe orice în sala de spectacol

Mai mult, Ozana Barabancea a ținut să-și anunțe publicul de faptul că în sala de spectacol de pe 1 Decembrie va putea pătrunde doar cel care-și iubește cu adevărat patria. Vedeta a mai ținut să puncteze și faptul că nu face acest lucru pentru imagine sau din punct de vedere comercial, întrucât mai mult iese pe minus, fiind nevoită să contribuie cu bani din propriul buzunar, pentru cel mai bun rezultat final.

„Eu cred că am avut o revelație, pot să o iau ca o misiune, reinventare, nu este nimic comercial, urăsc acest cuvânt, eu vin cu bani de acasă și nu primesc în sală pe oricine. Dacă nu iubești România, stai acasă. Oamenii care vin la acest concert plâng alături de mine, măcar acum le putem oferi o lacrimă strămoșilor, e vorba de o slujbă, de comemorare, de cinstire, pomenire, trebuie să fie o sărbătoare ortodoxă în care noi ne lăudăm cu istoria noastră, cu familia noastră. Eu sunt româncă și asta îmi ocupă tot timpul, sunt fericită. România îmi oferă ce nu-mi oferă nicio altă țară: mă odihnește.”, a mai spus ea. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel