Cum se gătește corect lintea. Condimentul secret care îi dă un gust delicios

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alesia Kozik)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alesia Kozik)

Puţini sunt cei cărora nu le place lintea. Acest aliment este unul dintre cele mai gustoase şi benefice pentru organism şi orice nutriţionist sau specialist în alimentaţie sănătoasă ne va recomanda să o includem în meniul nostru. Însă, pentru a-i da un gust delicios, nu trebuie să uităm de un condiment esențial.

La prima vedere, a prepara lintea pare o joacă de copil. Adevărul este că are subtilităţile şi specificul ei, de care trebuie să ţinem cont obligatoriu. În caz contrar, riscăm să obţinem un preparat nedemn de masa noastră. Dacă sunteţi la început în bucătărie, sfaturile noastre vă vor fi de mare ajutor. Vom împărtăşi cu voi ce condimente ar trebui să adăugaţi la lintea pe care o gătiţi, astfel încât rezultatul final să fie delicios.

Lintea are unele caracteristici pe care mulţi poate nu le cunosc. Ea, ca şi fasolea, de asemenea, trebuie să fie pusă în apă timp de câteva ore, înainte de preparare. Acest fapt va scurta timpul de gătire. În ceea ce priveşte gătitul în sine, trebuie să decideţi singur ce reţetă să alageţi. Unii preferă lintea în supă, în timp ce alţii sunt fani ai tocanei.

Nu uitaţi că sarea nu trebuie adăugată în linte la începutul gătirii. Acest lucru va încetini procesul de gătire şi în final vă veţi întreba de ce nu se înmoaie lintea. Condimentele sunt obligatorii, pentru că datorită lor mâncarea este completă, scrie Rador, citând actualno.com.

Cimbrul este obligatoriu atunci când vorbim despre linte. Se adaugă însă aproape la final, când lintea este fiartă.

Frunza de dafin este acel condiment secret pe care mulţi omit să îl adauge la mâncare. Reţineţi că aroma sa este intruzivă şi nu trebuie exagerat cu acest condiment. Una sau două frunze sunt destule pentru a sublinia gustul preparatului din oală.

Este de la sine înţeles că boiaua de ardei roşu este un condiment obligatoriu. La sfârşitul gătitului, puteţi orna cu pătrunjel tocat mărunt. Frunzele verzi adaugă şi mai multă prospeţime.

Nu uitaţi de aceste condimente. Datorită lor, preparatele pe care le pregătiţi vor fi mult mai gustoase şi aromate.

.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel