Cum să tratezi pielea cojită în urma expunerii excesive la soare

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cum să tratezi pielea cojită în urma expunerii excesive la soare/Freepik
Cum să tratezi pielea cojită în urma expunerii excesive la soare/Freepik

Pentru a asigura o hidratare completă, nu uita să bei suficientă apă. Acest lucru va furniza pielii toți nutrienții necesari pentru a se repara și a-și menține aspectul sănătos.

După încheierea perioadei de concedii, dacă ai petrecut prea mult timp la soare fără protecție adecvată, este posibil să te confrunți cu o problemă extrem de deranjantă atât din punct de vedere fizic, cât și estetic. Pielea poate începe să te mănânce și să se descuameze. Pe lângă aspectul neplăcut, pot apărea și senzații de durere și usturime.

1. Răcorește zona

Când observi că pielea începe să se ridice și să se formeze bășicuțe, este indicat să faci dușuri sau bai cu apa rece, care să calmeze zona iritata și să încetinească procesul de decojire. După ce ieși din baie, tamponează zona afectata cu un prosop curat. Nu freca, pentru că vei accelera decojirea pielii.

2. Oprește mâncărimea

Evita să te scarpini, pentru că iți poți provoca rani ce vor lasă cicatrici. Atunci când simți nevoia să te scarpini, folosește gheata. Pune câteva cuburi în într-o carpa moale și răcorește zona cu mâncărimi.

3. Hidratează pielea

După ce ieși din baie, aplica o crema hidratanta. Alege un produs creat special pentru arsurile solare sau o crema care conține aloe vera. Aceasta vă calma zona iritata, vă reduce inflamațiile și vă încetini procesul de cojire.

4. Bea apa

Hidratarea exterioara trebuie completata cu hidratare interioara. Bea multa apa, pentru a-i da pielii toți nutrienții de care are nevoie pentru a se repara. Bea cel puțin 10 pahare de apa pe zi daca observi că pielea începe să ți se cojească.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel