Cum să-ți păstrezi sănătatea în zilele caniculare

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Copii se joacă în apă
Copii se joacă în apă

Căldura excesivă afectează starea de sănătate a tuturor iar cei care suferă cel mai mult sunt copii și bătrânii.

Căldura verii este mai periculoasă pentru copiii mici şi bătrânii în jur de 80 de ani, din cauza riscului de deshidratare, având în vedere transpiraţia abundentă.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor Generalişti din Plovdiv, Dr. Kostadin Sotirov, precizează că aportul insuficient de apă poate provoca greaţă şi leşin. Potrivit acestuia, persoanele cu hipertensiune arterială se simt mai bine când este cald, deoarece căldura dilată vasele de sânge şi scade tensiunea arterială.

Apa trebuie consumată uniform pe tot parcursul zilei, cantitatea ideală fiind de doi-trei litri pe zi vara. Un pahar cu apă trebuie băut la fiecare oră - aproximativ 100-200 de mililitri.

"Persoanele care suferă de afecţiuni cardiovaculare trebuie să-şi monitorizeze tensiunea arterială, astfel încât să nu scadă prea mult. Alcoolul şi cafeaua sunt, de asemenea, deshidratante, iar dacă sunt consumate, trebuie băută multă apă, pentru a compensa pierderea de lichide", a subliniat dr. Sotirov.

În ceea ce priveşte utilizarea cremelor de protecţie solară, acestea nu trebuie utilizate în exces, deoarece este afectată sinteza naturală a vitaminei D.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel