Cum să scapi de clipurile Shorts din YouTube: O soluție simplă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Adam Fejes
Foto: pexels, Adam Fejes

Astăzi, toată lumea copiază TikTok, motiv pentru care serviciile de internet sunt pline de videoclipuri ultra-scurte.

YouTube nu a făcut excepție și promovează activ scurtmetraje pe platforma sa de câțiva ani.

De regulă, aceste videoclipuri ultra-scurte nu conțin niciun conținut util și îngreunează inutile fluxul de informații.

Cea mai ușoară modalitate de a scăpa de scurtmetraje din feedul de abonamente și recomandări este extensia ShortsBlocker. Scapa complet de scurtmetraje din interfața serviciului video și, de asemenea, deselectează secțiunea Shorts din meniul lateral.

ShortsBlocker poate fi descărcat din  Magazinul web Chrome. Extensia este potrivită pentru orice browser bazat pe Chromium (Chrome, Edge, Brave Browser etc.). 

10.000 dolari pentru clipuri pe YouTube. Care sunt criteriile

YouTube va plăti cu până la 10.000 dolari pe lună creatorii de conținut pentru noua platformă Shorts.

V-ați întrebat vreodată dacă cei pe care îi vedeți în videoclipuri fac bani frumoși? Răspunsul este da, dar doar pentru cei mai creativi și norocoși. Acum, YouTube pune la bătaie până la 10.000 dolari pe lună pentru cei care fac videoclipuri populare pe YouTube Shorts, competitorul TikTok. Potrivit The Verge, compania plănuiește să plătească 100 de milioane de dolari în următorul an creatorilor, iar plățile vor începe de luna aceasta.

Fondul pus la dispoziție de compania deținută de Google înseamnă că cei care creează conținut pentru YouTube vor primi bani serioși, însă aceste plăți nu sunt neapărat garantate. Popularitatea videoclipurilor lor scurte trebuie să le aducă bani trebuie să fie mare și depinde de câte persoane vor crea aceste clipuri în fiecare lună. În plus, distribuirea geografică a audienței fiecărui creator este importantă la rândul său.

Totul trebuie să fie original

YouTube le cere creatorilor să facă videoclipuri originale. Astfel, reîncărcările sau videoclipurile pe care se distinge logoul altor platforme, cum ar fi TikTok, Snapchat sau Instagram Reels, vor fi descalificate. Deocamdată, sunt doar zece regiuni din care pot fi accesați banii, printre care Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, India sau Brazilia. Lista va fi extinsă „în viitor”, anunță compania.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel