Cum să obții un machiaj perfect vara aceasta. Cele mai bune sfaturi de la make-up artiști

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Machiajul de vară trebuie să fie ceva mai lejer, astfel încât să permită tenului să respire, spun specialiștii.

Machiajul este extrem de important pentru orice femeie care vrea să strălucească și care vrea să aibă mereu un look cât mai impecabil. Totuși, vara, acesta necesită și o mai mare atenție, din cauza temperaturilor ridicate, care oferă tenului un aspect neplăcut uneori. În acest sens, make-up artiștii vin cu câteva sfaturi prețioase.

"În primul rând, machiajul de vară trebuie să te lase să respiri. Nimeni nu-și dorește un ten prea încărcat, mai ales când căldura de afară topește tot, inclusiv make-up-ul. Folosim un fond de ten lejer, poate chiar un bb-cream sau cc, în funcție de necesitatea fiecărui ten. Vrem să arate îngrijit, fresh, nu încărcat. Pentru pleoape, vara ne oferă șansa de a ne juca, festivalurile sunt un prilej bun de a ieși din zona de confort și de a încerca ceva fun. În vara 2022 se poartă culorile stridente, iar pentru cineva mai extravagant sau care vrea să atragă toată atenția, lucrul ăsta e un mare plus. Poți pune o culoare aprinsă pe pleoape, un roz fucsia, portocaliu, mov, aplici mascara, puțin blush și un gloss pe buze și ieși sigur din anonimat. Pentru fetele puțin mai clasice, mai temperate, orice nuanță de nude deschis va lumina tenul și va da senzația de no make-up, la care toată lumea râvnește.", a declarat Mădălina Stănculescu, make-up artist, pentru Spectacola.

"Există produse speciale pentru machiajul de vară"

De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că vara există alt gen de produse cărora trebuie să le acordăm atenție, față de restul anului.

"Există produse speciale pentru machiajul de vară, dacă ne dorim rezistență îndelungată. Un mascara waterproof și un fond de ten rezistent la apă ne scapă de orice grijă, în cazul în care plănuim să ajungem la o petrecere la piscină. Durabilitatea make-up-ului trebuie să fie ultima grija.", a mărturisit aceasta.

Cum alegi fondul de ten potrivit

"Fondul de ten perfect este în funcție de necesitate. Tenul e diferit, astfel și nevoile noastre sunt diferite. Singura regulă aplicabilă tuturor tipurilor de ten este spf-ul, care nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică, mai ales în perioada verii. Există fonduri de ten cu factor de protecție 15,20  dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie folosim crema cu spf, indicat at fi chiar spf 50.  Odată aplicat spf-ul, pasul următor este alegerea fondului de ten. Pentru un ten mixt spre gras este nevoie de un fond de ten mat, aplicat în strat subțire, astfel evităm încărcarea tenului și luciul inestetic. În schimb, tenul uscat are nevoie de un fond de ten hidratant, pentru a evita senzația de strângere cu care se confruntă persoanele cu un astfel de ten și pentru a da acel aspect glowy.", a continuat specialista.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel