Cum să dormiți pe un zbor lung: Sfaturi utile

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Persoanele care călătoresc cu avionul se împart adesea în două categorii: cei care pot adormi ușor pe zboruri și cei care și-ar dori să poată.

De la scaune înghesuite și zgomot constant, la schimbări de presiune a aerului și anxietate legată de zbor, „există atât de multe motive pentru care oamenii găsesc dificil să adoarmă în avion, chiar și atunci când sunt obosiți,” spune Dr. Nora Zabel Tossounian, internist la Hackensack Meridian Health, scrie Yahoo News.

Ajutor. Cum pot să dorm pe un zbor lung?

Iată câteva dintre sfaturile oferite de Dr. Tossounian:

1. Ajustați-vă ora de culcare înainte de călătorie
„Schimbați treptat programul de somn mai aproape de fusul orar al destinației cu câteva zile înainte de zbor. Acest lucru ajută corpul să se adapteze la noul fus orar și face mai ușor să adormiți în avion,” spune ea.

2. Evitați cafeaua și alcoolul la aeroport
„Aceste substanțe pot interfera cu somnul, așa că evitați-le în orele premergătoare zborului,” spune Tossounian. Luați în considerare înlocuirea vinului roșu de dinainte de zbor cu ceaiuri din plante liniștitoare sau apă. (Acest lucru ajută și în timpul zborului, adaugă Tossounian.)

3. Împachetați corespunzător
Pregătiți-vă bagajul de mână cu articole care vă vor ajuta să creați un mediu relaxant, fără distrageri și propice somnului. Tossounian sugerează o pernă de călătorie, o pătură, măști pentru ochi, dopuri pentru urechi și căști cu anulare a zgomotului.

4. Calmați gândurile anxioase
Dacă anxietatea legată de zbor vă ține treaz, Tossounian recomandă să discutați cu un terapeut sau să întrebați medicul de familie despre opțiunile de medicamente antianxietate sau alte opțiuni medicamentoase. Alte modalități de a vă simți mai calm: Distrageți-vă cu o carte bună sau un film în timpul zborului, cereți ajutorul unui însoțitor de bord (cum ar fi o pernă sau o pătură suplimentară) sau încercați tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația.

Ask an Expert este doar în scop informativ, nu constituie sfaturi medicale și nu este un substitut pentru sfaturile medicale profesionale, diagnostic sau tratament. Solicitați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră, al unui profesionist în sănătate mintală sau al altui furnizor de servicii medicale calificat pentru orice întrebări pe care le aveți cu privire la o afecțiune medicală. Prin trimiterea unei întrebări, sunteți de acord să permiteți utilizarea acesteia de către theSkimm – în parte sau în întregime – și este posibil să edităm răspunsul pentru lungime și/sau claritate.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel