Cum mielul și ouăle de Paște au devenit tradiție la ortodocși

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: flickr, Jarosław Pocztarski
Foto: flickr, Jarosław Pocztarski

Pentru creștini, tradiția de a mânca miel de Paști este un simbol al jertfei pe care Isus l-a făcut pentru ei când a murit pe cruce pentru păcatele lor.

În tot spațiul ortodox, oamenii se pregătesc să sărbătorească Paștele cu prietenii și familia. Există câteva elemente ale sărbătorii care sunt comune la toate popoarele ortodoxe: miel, ouă, cozonac .

Să aruncăm o privire la modul în care aceste trei alimente au devenit tradiții de Paște.

De ce este Mielul un fel de mâncare emblematic de Paște în întreaga lume?

Paștele, sau Paștele, este ziua în care creștinii comemorează jertfa lui Isus și mănâncă miel în amintirea actului Lui altruist.

Cu toate acestea, mieii au avut un loc simbolic special în sărbătorile de Paște chiar înainte de nașterea creștinismului.

Evreii au pictat sângele roșu al unui miel sacrificat pe stâlpii casei lor, în speranța că Dumnezeu va trece peste casa lor când va cere pedeapsa pentru păcate pentru a pretinde viața primului fiu al familiei.

Pentru credincioșii creștini, oul însuși este un simbol al mormântului gol pe care Isus l-a lăsat în urmă când a înviat după răstignirea Sa.

Vopseaua roșie în care sunt scufundate ouăle este menită să reprezinte sângele lui Isus care S-a jertfit pe cruce pentru întreaga omenire, în timp ce culoarea roșie în sine joacă, de asemenea, un rol important, deoarece este considerată culoarea vieții și a victoriei.

În mod tradițional, creștinii ortodocși greci vopsesc ouăle în roșu în Joia Mare, în comemorarea Cinei celei de Taină, cunoscută drept ultima masă a lui Isus înainte de a fi răstignit.

În alte părți ale lumii, cum ar fi Statele Unite și Regatul Unit, ouăle sunt vopsite în culori strălucitoare și sunt ascunse ca parte a unui joc de vânătoare de ouă sau folosite pentru rulouri cu ouă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel