Cum l-a caracterizat George W. Bush pe Volodimir Zelenski

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 10 sep 2023, 10:53 | Categorie: Știri
Cum l-a caracterizat George W. Bush pe Volodimir Zelenski
Cum l-a caracterizat George W. Bush pe Volodimir Zelenski

Fostul preşedinte american George W. Bush consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este un tip atât de dur, încât ar putea fi din Texas.

Vorbind prin legătură video la o conferinţă care a avut loc vineri la Kiev, Bush a spus că îl vede pe liderul rus Vladimir Putin cu ambiţii de a construi un imperiu şi de aceea s-ar putea să nu se oprească la invadarea Ucrainei.

În ceea ce-l priveşte pe Zelenski, Bush a glumit: "Ei bine, el este un tip dur, este un texan adevărat".

Deşi Bush s-a născut în Connecticut, el a fost crescut în Texas.

Avertismentul lui George W. Bush

Bush a subliniat că americanii vor fi din ce în ce mai greu convinși că este în interesul lor să ajute Ucraina. El a menționat că primul pas crucial pentru Ucraina este să abordeze problema corupției. Bush a menționat recenta remaniere a guvernului ca un semn că președintele Zelenski intenționează să se ocupe de această problemă. Acest lucru s-a văzut în înlocuirea ministrului Apărării, Oleksii Reznikov, după ce instituția pe care o conducea a fost implicată în mai multe scandaluri de corupție.

Bush a avertizat că în cazul în care Putin nu este oprit în Ucraina, SUA ar putea fi nevoite să intervină în ajutorul altor țări din regiune, cum ar fi Polonia, Lituania și Letonia.

El a argumentat că situația din Ucraina este de importanță vitală pentru securitatea SUA și că Statele Unite trebuie să continue să sprijine lideri precum Zelenski atunci când aceștia arată curaj.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience