Cum își convinge Marea Britanie tinerii să meargă la vot

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Principalele festivaluri de muzică din Marea Britanie colaborează pentru a încuraja tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani să voteze la alegerile generale de luna viitoare.

Festivalul Glastonbury, care va avea loc cu o săptămână înainte de alegerile generale din Marea Britanie, organizează un concurs în care alegătorii înregistrați pot câștiga bilete la extravaganza de anul acesta de la Worthy Farm, scrie Euronews.com.

Această inițiativă este o colaborare cu Just Vote pentru campania „Crash The Party”, care vizează tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani, îndemnându-i să meargă la vot pe 4 iulie.

Cel mai mare festival din Marea Britanie va găzdui, de asemenea, o instalație interactivă „Crash the Party” pe teren, amintind participanților la festival de importanța votului.

Programul din acest an include artiști precum Dua Lipa, Coldplay și SZA, marcând prima dată când două din cele trei vedete principale vor fi femei.

Festivalurile Reading & Leeds oferă și ele bilete gratuite pentru a motiva tinerii să voteze. Aceste festivaluri, care vor avea loc între 23 și 25 august, prezintă artiști de top precum Lana Del Rey, Blink-182, Liam Gallagher, Fred Again.., 21 Savage și Catfish & The Bottlemen.

„Reading & Leeds sunt printre cele mai mari adunări de tineri din țară și se află în centrul culturii noastre de tineret”, spune Melvin Benn, directorul general al Festival Republic, care organizează Reading & Leeds.

„Industria muzicală a fost întotdeauna o forță importantă pentru schimbări pozitive, iar colaborarea cu Just Vote este o modalitate excelentă de a le oferi spectatorilor noștri puterea de a-și canaliza energia în exercitarea dreptului lor democratic în acest moment istoric”, adaugă el.

Fondatorul Just Vote, Dale Vince, a declarat: „Suntem recunoscători Festival Republic, Glastonbury și tuturor festivalurilor participante pentru susținerea acordată Just Vote. Acestea sunt cele mai importante alegeri generale din viața noastră, iar scena muzicală din Marea Britanie are o influență culturală imensă, care poate mobiliza tinerii să își facă vocea auzită pe 4 iulie.”

Importanța implicării tinerilor în procesul electoral

Implicarea tinerilor în procesul electoral este esențială pentru democrație, iar astfel de inițiative demonstrează rolul crucial pe care îl poate juca industria muzicală în stimularea participării civice. Festivalurile de muzică, fiind adunări masive de tineri, reprezintă platforma ideală pentru a promova importanța votului și a încuraja tinerii să își exercite drepturile democratice. 

Această colaborare între festivalurile de top din Marea Britanie și Just Vote este un exemplu excelent de cum arta și activismul pot merge mână în mână pentru a crea un impact pozitiv în societate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel