Cum faci covrigi ca la covrigărie la tine acasă

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum faci covrigi ca la covrigărie la tine acasa: Freepik
Cum faci covrigi ca la covrigărie la tine acasa: Freepik

Află rețeta cu care poți să îți faci covrigi ca la covrigărie la tine acasă.

Ingrediente

500 gr făină

300 ml apă

Un plic drojdie uscată

O lingură de zahăr

O lingură de ulei

Un praf de piper, semințe de mac, semințe de floarea soarelui.

Mod de preparare

Pune într-un bol drojdia, adaugă peste ea o lingură de zahăr, 3 linguri de apă și un praf de făină. Amestecă bine totul până când se omogenizează. Lasă apoi compoziția obținută să se odihnească pentru 15 minute.

Pune făina într-un vas încăpător și adaugă peste un praf de piper, un praf de sare, o lingură de ulei, iar deasupra toarnă compoziția de drojdie. Amestecă bine cu o spatulă și adaugă apa călduță trepat. Frământă bine aluatul până când nu mai este lipicios. Formează o bilă de aluat și las-o la dospit pentru o oră.

Ia apoi aluatul și porționează-l în mai multe bucăți, atât cât să se formeze câte un covrig din fiecare aluat. Ia o bucată de aluat, întinde-o pe balatul de lucru și răsucește-o cu palmele.

Ar trebui să aibă forma unei bachete cât mai subțiri. Răsucește aluatul astfel încât să obții forma literi U. Ulterior, marginile de sus ale aluatului, adule-le spre mijlocul de jos și răsucește. Așa ai obținut forma covrigului. Fă la fel și cu restul de aluat, iar după ce i-ai format pe toți, mai lasă-i la dospit pentru 10-15 minute.

Pune într-un vas mare aproximativ 3 litri de apă, 3 linguri de bicarbonat de sodiu, iar când apa fierbe, adaugă, pe rând, covrigii, pentru un minut.

Ulterior, pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor, pune covrigii în tavă, presară deasupra semințe de mac și de floarea soarelui și dă totul la cuptor, pentru 20 de minute, la 200 de grade, sau până când devin aurii, conform Libertatea.

Covrigii ca la covrigărie sunt gata. Îi poți consuma imediat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel