Cum arată ”Palatul de iarnă” a lui Putin, o adevărată stațiune privată de schi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Vladimir Putin și Alexandar Lukașenko
Vladimir Putin și Alexandar Lukașenko

Stațiune de schi privată și sistem antiaerian: secretele "palatului de iarnă" a lui Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin are o stațiune de schi privată secretă unde se poate delecta în voie practicând sporturi de iarnă, susține canalul rusesc de YouTube NavalnyLive, condus de susținătorii liderului opoziției ruse Alexei Navalny, și care a fost condamnat la închisoare. 

Luxoasa casă de vacanță a lui Putin este situată în munții Caucaz și se întinde pe nu mai puțin de 20 de hectare. Putin poate schia în siguranță pe proprietatea sa, întrucât stațiunea este dotată cu un sistem antiaerian.

Canalul de YouTube NavalnyLive, într-un nou videoclip, a deslușit misterul privind reședința privată a președintelui rus. Canalul a distribuit câteva imagini cu stațiunea, care ar include două vile, o casă de oaspeți, un heliport și un telescaun privat. Locul, cu o suprafață totală de 20 de hectare, ar fi situat în orașul Krasnaya Polyana din Munții Caucaz. Un sistem antiaerian "Pantsir S1" a fost chiar instalat la aproximativ un kilometru de amplasament.

Saune, stocuri de alimente și candelabre de cristal

Se spune că vila privată a lui Putin ar avea patru etaje, dintre care două subterane. Ar exista depozite și camere frigorifice pentru tot felul de produse alimentare. Ar exista chiar și o cămară separată pentru... murături. În "subsolul" proprietății, președintele rus ar fi instalat un centru spa cu piscine, saune, camere de aburi și cabine de crioterapie.

Reședința de lux ar include, de asemenea, o cameră separată pentru asistentul personal al lui Putin, o sală de mese spațioasă și două dormitoare mari. Cel mai mare dintre cele două apartamente, presupus a fi al lui Putin, este dotat și cu un birou. Potrivit canalului YouTube, se spune că șeful statului ar avea gusturi scumpe în materie de decorațiuni. NavalnyLive a observat o plapumă din puf de gâscă în valoare de 1.642 de euro și un candelabru cu cristale Swarovski care costă nu mai puțin de 6.115 euro.

Un sejur în 2021

Casa de vacanță a șefului statului ar fi fost construită în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, care au avut loc în orașul-stațiune Soci. Nu este pentru prima dată când circulă zvonuri despre "palatul de iarnă" al lui Putin. Jurnaliștii de investigație au descoperit pentru prima dată existența acestei reședințe în 2021.

Stațiunea de schi ar putea fi ultra-luxoasă, dar Vladimir Putin ar vizita-o doar ocazional, potrivit New York Post. Președintele rus a fost văzut ultima dată acolo când a mers la schi cu aliatul său de nădejde, dictatorul belarus Alexander Lukașenko, în februarie 2021, cu un an înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel