Cum arată cel mai îngust oraș din lume

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Cum arată cel mai îngust oraș din lume
Cum arată cel mai îngust oraș din lume

Cel mai îngust oraș din lume se află în China și este construit pe malurile abrupte ale râului Nanxi.

xYanjin este adesea considerat cea mai îngustă metropolă din lume.

Orașul este construit de-a lungul râului Nanxi și este așezat între munții abrupți din provincia chineză Yunnan. Oamenilor le este greu să creadă că metropola Yanjin există în realitate atunci când privesc orașul de sus.

Yanjin are forma unui sandviș, cu râul Nanxi care îl traversează și clădiri mari de o parte și de alta. Dar tocmai acest lucru este ceea ce distinge orașul. Pare a fi ceva ce oamenii s-ar aștepta să vadă într-un film de ficțiune.

Așezarea are o lățime de doar 30 de metri în cel mai îngust punct, și peste 300 de metri în cel mai larg punct.

De o parte și de alta a râului, orașul este străbătut de o șosea majoră care se întinde pe mai mulți kilometri. În mod surprinzător, nu există multe poduri în zonă. Mai există o trăsătură distinctivă a orașului. Terenul este o marfă valoroasă în oraș, iar multe dintre case sunt construite în întregime pe malurile râului.

Casele sunt construite pe piloni subțiri, asemănători unor stâlpi, pentru a le proteja atunci când nivelul apei crește din cauza inundațiilor.

Timp de ani de zile, imaginile filmate cu drona din cel mai îngust oraș din lume au devenit virale pe rețelele de socializare chinezești. După vizionarea videoclipului, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască într-un astfel de oraș, mai ales că una dintre cele mai puternice națiuni din lume, China, are terenuri mult mai potrivite. 

De mai bine de un secol, orașul a fost colonizat, iar mulți cetățeni nu s-ar gândi să locuiască în altă parte. Cu o singură rută principală care trece prin el și fiind înconjurat din toate părțile de munți, Yanjin este inaccesibil pentru mulți oameni, iar orașul nu poate prospera din punct de vedere economic din cauza infrastructurii sale.

Orașul și-a câștigat celebritatea în ultimii ani după ce filmări spectaculoase din drone au apărut pe rețelele sociale, după ce au văzut imagini mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici, potrivit Republic World.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel