Propunere de nerefuzat. Grecia oferă o scăpare: ”Dragi germani, petreceți iarna cu noi / Nici măcar nu avem nevoie de încălzire acasă”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels
Foto: pexels

Grecia invită pensionarii germani să plece în vacanță în Grecia în această iarnă

Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a invitat pensionarii germani să vină în Grecia în această iarnă pentru a evita frigul.

”Dragi germani, petreceți iarna cu noi, pe plajă!” se arată într-un articol despre Grecia ca destinație de vacanță de iarnă, care include un interviu cu ministrul grec al Turismului, publicat de ziarul german Bild .

„În timpul crizei economice, germanii i-au salvat pe greci cu miliarde – acum, vor să ne răsplătească cu ceva: Grecia oferă o scăpare” de costurile mari ale energiei și încălzirii, se arată în articol.

”Nici măcar nu avem nevoie de încălzire acasă”

„Pe tot parcursul toamnei și iernii, ar fi plăcerea noastră, ca greci, să primim pensionari germani care vor să trăiască o iarnă mediteraneană”, care înseamnă temperaturi mult mai blânde decât Germania, a declarat Kikilias.

„Vă așteptăm”, a adăugat ministrul grec al Turismului pentru Bild.

Articolul include și o declarație a lui Panagiotis Simandirakis, primarul frumosului oraș Chania din insula Creta.

„Invităm fiecare german care ar dori să vină aici în această iarnă să-și petreacă timpul aici... Chania este locul perfect pentru ca cineva să petreacă iarna: oameni calzi, prietenoși și, posibil, cea mai bună vreme pe tot parcursul anului din toată Europa”, susține primarul orasului istoric.

”Nici măcar nu avem nevoie de încălzire acasă”, adaugă edilul.

Viață ieftină

Articolul include și prețurile la produsele de la piețele fermierilor din Chania: 0,80 cenți pentru un kilogram de cartofi și 0,70 cenți la roșii, prețuri care sunt mult sub cele întâlnite în ​​Germania.

Turismul în Grecia se redresează după pandemie, gigantul german din turism, compania TUI declarând săptămâna trecută că se așteaptă ca un număr record de turiști să viziteze Grecia în acest an.

Aage Dünhaupt, directorul de comunicații al TUI, a raportat AMNA că interesul germanilor pentru vizitarea Greciei a crescut vertiginos în acest an.

De fapt, vizitatorii din acest an ar putea chiar să depășească cifrele de dinainte de pandemie.

„Grecia este din nou în această vară una dintre cele mai populare destinații de vacanță”, a declarat Dünhaupt. „Ne așteptăm la cel mai înalt nivel de cerere vreodată... În total, se așteaptă ca TUI să aducă aproximativ 3 milioane de turişti în Grecia. Un număr mai mare de vizitatori decât înainte de pandemie, când era de 2,8 milioane”, a mai spus acesta.

Pandemia a lovit puternic sectorul turistic al Greciei, una dintre cele mai mari părți ale economiei țării, iar sezonul turistic din acest an poate fi o parte esențială în redresarea economică a țării după pandemie.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei. Potrivit experților, sezonul turistic din acest an va aduce probabil aproximativ 80% din cele 18 miliarde de euro care au fost realizate în 2019, înainte de pandemie.

Un total de 33 de milioane de sosiri sunt așteptate în această vară, față de 14 milioane de anul trecut.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel