Cum alegi corect pasta de dinți. Produsul care îți poate afecta smalțul: „Este foarte abraziv. Grijă mare aici”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Dr Alin Gabor, captură video Youtube
Dr Alin Gabor, captură video Youtube

Dr. Alin Gabor a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată de Spectacola, DC News și DC Medical. 

Doctor Alin Gabor, medic stomatolog, a dezvăluit care sunt principiile corecte după care ar trebui să ne alegem pasta de dinți. Piața din ziua de astăzi ne oferă o gamă largă de produse, însă noi nu trebuie să cădem în „plasa” marketingului, spune specialistul. Asta, în contextul în care există un anumit produs care ne poate distruge complet smalțul, spune Alin Gabor. 

„Grijă mare aici. Este un mare marketing la ora actuală, în spatele unui zâmbet frumos. Cele pe bază de cărbune activ, cele negre, în special, distrug dinții. Nu pe termen scurt, folosite pe termen lung. Este foarte abrazivă, asta este modalitatea prin care se albește și dintele. Există o granulație mai mare a substanței care curăță, în interiorul pastei de dinți și automat este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți. Iei din pete, dar iei și din smalț. La un moment dat, ar trebui să vezi că dinții tăi se închid la culoare, pentru că dacă smalțul se distruge sau devine mai opac se vede dentina, care este stratul de sub smalț și este mai închis la culoare. Automat, dinții par mai închiși și îți vine să freci și mai tare și așa intri într-un cerc vicios prin care să îți strici foarte tare dinții.

Poți să ajungi la niște sensibilități, la scoaterea nervului. Nu vei putea să bei apă rece, spre exemplu, și este normal, pentru că ți-ai sensibilizat dinții.”, a declarat Dr. Alin Gabor, medic stoatolog, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, potrivit Spectacola

Cum alegi pasta de dinți perfectă

Există o anumită granulație după care trebuie să ne ghidăm în momentul în care alegem pasta de dinți, spune Dr. Alin Gabor. Mai mult, nu trebuie să ne axăm nici pe cele foarte scumpe, întrucât acestea nu vor aduce rezultate miraculoase, precum promit.

„Cumpărați pur și simplu o pastă de dinți și citiți granulația. Trebuie să aibă în jur de 50 la dimensiunea granulațiilor, este suficient pentru curățare, cât să nu facă rău dinților. Există și la 80, dar cu indicație medicală, sau mai soft, când avem niște probleme la nivelul gingiilor, dar sunt situații speciale. Nu recomand pastele de dinți scumpe, nu fac minuni, am testat pe mine, am vrut să văd  spre ce să îndrum pacienții. Nu-ți albește niciuna dinții, pe cea cu cărbune nu am riscat să o încerc, dar probabil albește, pentru că am văzut videoclipuri de marketing, dar, repet, sunt studii care atestă că distrug dinții.”, ne-a mai dezvăluit specialistul.

Soluții prin care se pot repara dinții distruși de pasta de dinți cu cărbune

Pentru cei care au căzut în această capcană, există soluții, spune medicul, însă contează foarte mult cât de mare este gravitatea problemei. 

„Pentru cei care au folosit această pastă de dinți, se mai poate face ceva, dar depinde foarte mult cât s-a luat din dinte. Există soluții care vor reface acea structură, cum ar fi plomba sau ceramici, fațetele sunt obținute din ceramică, și așa putem repara zâmbetul, dar depinde cât de mult ai insistat cu acea periuță, cât de tare s-au sensibilizat dinții. Se poate ajunge inclusiv la scoatere de nerv, unde trebuie să îmbraci dintele.”, a continuat el. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel