Cum a reușit David Bowie să o cucerească pe Tina Turner

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Tina TUrner și David Bowie
Tina TUrner și David Bowie

Despre David Bowie se știe că a fost una dintre figurile revoluționare ale muzicii.

Acest era în permanentă schimbare, a abordat și a creat stiluri noi și diferite astfel încât era greu de ajuns din urmă de ceilalți muzicieni.

Inovațiile sale și impactul incomensurabil asupra muzicii pop din anii 1970 și 1980 sunt ceea ce îl face să fie memorabil.

Melodii precum "Ashes To Ashes", "Starman", "Let's Dance", "Heroes" și "Under Pressure" au rezistat testului timpului și adună noi cohorte de fani. 

Dar artistul care a rupt limitele muzicii a fost cunoscut și pentru viața sa amoroasă care a fost una tumultuoasă.

În ciuda căsătoriei sale cu Angie Bowie, aventurile sale cu Lou Reed, cu cântăreața Ava Cherry și chiar cu Elizabeth Taylor au fost amplu mediatizate.

Totuși, una dintre cuceririle lui Bowie care a trecut oarecum neobservată a fost cea în care a curtat-o intens pe legenda soul-ului Tina Turner.

După ce a tânjit ani de zile după Turner, Bowie a reușit în cele din urmă să o seducă.

De-a lungul anilor, David a susținut întotdeauna că Tina Turner a fost artista sa preferată, fiind evident că o admira de la distanță de ceva vreme.

În cele din urmă, a reușit să o întâlnească personal la o petrecere din New York în 1983, unde cei doi și-au petrecut seara bând alături de Keith Richards și de diverse alte celebrități, și, în mod clar, s-a creat o legătură puternică între cei doi.

În anul următor, Bowie i-a cerut Tinei să colaboreze cu el la single-ul "Tonight", iar aceasta a acceptat.

Deși inițial era neliniștit în legătură cu această colaborare, odată ajunși împreună în studio, s-a dovedit că cei doi aveau mult mai multe lucruri în comun decât presupunea Bowie inițial.

Tina se afla în plină revenire, cu primul ei album din acel deceniu, Private Dancer, care a produs hitul clasic "What's Love Got To Do With It".

Tina l-a invitat pe David să cânte în duet cu ea "Tonight" și "Let's Dance" la Birmingham, în timpul etapei britanice a turneului său Private Dancer din 1985, iar el a acceptat cu plăcere invitația.

Potrivit lui Eddy Hampton Armani, asistentul de o viață a Tinei Turner, David nu s-a codit deloc când a sosit și și-a exprimat clar intențiile: ”Mi-a spus că David îi spusese deja de mai multe ori că o dorește iar când am ajuns la proba de sunet pe scenă cei doi se tachinau unul pe celălalt", a dezvăluit acesta într-un recvent interviu. 

Armani a mai povestit cu Tina i-a mărturisit că la un moment dat după ce Bowie s-a întprs de la duș, fiind complet dezbrăcat și-a pus o perucă de-a ei și a început să cânte Proud Mary și dansa exact ca ea, spre marele amuzament al artistei.

Bowie, spre deosebire de mulți alți bărbați care au încercat și au eșuat să o cucerească pe celebra cântăreață, el a curtat-o pe Tina cu umorul său clasic. 

Armani a mai povestit că între cei doi era o atmosferă electrică și se vedea că se simt extraodrinar de bine unul cu celălalt.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel