Cum a început Larisa Iordache să facă terapie: „Poate dacă începeam mai devreme, lucrurile mergeau diferit”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social

Larisa Iordache a vorbit despre motivele care au determinat-o să apeleze la ajutorul unui psihoterapeut.

Larisa Iordache și-a deschis sufletul și a vorbit despre momentele care au determinat-o să apeleze la un psihoterapeut. Vedeta a trecut prin foarte multe greutăți, de-a lungul timpului și, în timp ce unele persoane ar fi putut ceda, în fața presiunilor, ea și-a găsit mereu puterea să treacă cu capul sus peste dificultăți.

„Eu am lucrat foarte mult cu mine emoțional, psihic. Făcând și terapie, am învățat lucrurile astea și tot timpul spuneam că o să reușesc mereu. Timp de o lună de zile (n.r. când trebuiau să se refacă rinichii), eu am lucrat foarte mult cu mine, eu cred mult asta, m-a ajutat pe parcursul performanțelor mele, această mentalitate.”, a declarat Larisa Iordache, în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor, de la Spectacola și Dc News.

„Întâmplător l-am cunoscut pe cel cu care fac terapie”

Sportiva nu și-a propus să facă acest lucru, însă, la sfatul unei cunoștințe, s-a decis în final să-i dea o șansă. Acum, la peste doi ani de când a început să facă terapie, Larisa Iordache spune că s-au schimbat în bine foarte multe lucruri din viața sa, ba chiar regretă că nu i-a acordat mai devreme o șansă.

„Fac de doi ani jumătate terapie. Întâmplător l-am cunoscut pe cel cu care fac terapie, dar este excepțional. Ca idee, eu am ajuns la el întâmplător, vorbea la telefon cu mama și i-am zis „Mă duc și eu să văd ce zice ăsta”, nu mă interesa, dar am zis să mă duc, pentru că omul mi-a zis că mă poate ajuta. Totul a început când m-am dus la tatuaj și eu aveam blocaje psihice la antrenament, eram foarte pragmatică, din toate punctele de vedere. Când am ajuns la tatuaj, mi-a zis băiatul de acolo să are un prieten care crede că m-ar putea ajuta. Între timp, eu m-am dus la Campionatul European, acolo s-a întâmplat lucrul cu criza renală, iar el mi-a zis că mă poate ajuta. Eu nu-l băgam în seamă, iar acum îmi pare rău, pentru că poate dacă începeam mai devreme, lucrurile mergeau diferit.”, a mai mărturisit Larisa.

„Terapia m-a ajutat foarte mult și să trec peste moartea mamei”

Terapia nu a ajutat-o să depășească doar problemele de sănătate, ci și să se și acomodeze în timp cu faptul că mama ei, cu care a avut o relație extrem de specială, s-a stins din viață.

„Mi-am făcut până la urmă programare la el, iar după prima ședință am fost extraordinar de încântată și merg și în ziua de astăzi. Nu mereu vorbim lucruri pe care le putem trata, discutăm despre absolut orice, iar el se bucură că eu pun în aplicare. Eu eram foarte închisă în mine, vorbeam cu frică, îmi era greu să intru în vorbă cu cineva. Terapia m-a ajutat foarte mult și să trec peste moartea mamei, el m-a învățat cum să gândesc în beneficiul meu. Aducându-mi aminte doar de lucrurile bune, indiferent de cât este de tragic, cumva lucrurile bune acoperă aceste momente și ajută foarte mult. Și mie mi-e dor de mama, nu ai cum să treci peste un astfel de moment, poți doar să accepți.”, mai spune ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel