Cum a FURAT Putin litera Z. Samsung elimină Z-ul din numele gamei de telefoane premium

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Unul din simbolurile invaziei ruse din Ucraina a fost eliminat de pe siteul companiei Samsung din statele baltice.

Samsung a eliminat litera Z din numele smartphone-urilor sale. Litera este folosită de armata rusă în timpul agresiunii din Ucraina.

Compania sud-coreeană nu a anunțat nimic oficial, dar modificările numelui gamei Z a apărut la magazinele online Samsung din cele trei state baltice, Letonia, Lituania și Estonia.

După lansarea primului Galaxy Fold în 2019, Samsung a decis să încadreze toate telefoanele pliabile în seria Z.

Pentru moment, doar magazinele Samsung din țările baltice au recurs la modificarea numelui categoriei de telefoane seria Z. Acestea fac parte acum din categoria ”pliabile”/”foldable”.

Litera Z în Germania

Se prefigurează o ”mitizare” a literei Z, în special din partea propagandei de la kremlin. Primele măsuri au fost deja luate în state din Uniunea Europeană.

Astfel, afișarea literei Z, în scop propagandistic al susținerii invaziei ruse în Ucraina, a fost interzisă în Germania. Orice persoană care afișează această literă pentru a simboliza că susține invazia Rusiei poate fi urmărită penal, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului de interne de la Berlin, relatează TVR.

Semnificația literei Z, folosită în invazia Ucrainei, a fost revelată de aparatul de propagandă al Moscovei. Aceasta ar însemna ”pentru victorie”, dar având în vedere că au existat mai multe litere desenate pe vehiculele armatei ruse, ”V”, ”Z”,”O”, ”X”, ”A”, este mai probabil ca acestea să aibă legătură cu unele informații codate ale armatei ruse cu privire, spre exemplu, la zonele în care acele unități trebuie să acționeze.

De ce Rusia a BOMBARDAT Kievul exact la ora 4 DIMINEAȚA. Ce spun versurile MELODIEI

În februarie 2022, la 81 de ani de la bombardamentul german asupra Ucrainei, primele rachete rusești au căzut în Kiev, în jurul orei 5 dimineața.

”Pe 22 iunie, exact la ora patru, Kievul a fost bombardat – ni s-a spus că războiul a început ”, este începutul unui cântec sovietic, scris în iunie 1941, care povestește despre invazia nazistă a Ucrainei sovietice.

Deși, potrivit documentelor istorice, bombardamentul Kievului din 1941 a avut loc în jurul orei 5-6 dimineața, legendarul cântec spune cum, ”exact la ora 4”, avioanele germane au atacat aeroporturi, gări și instalații militare.

Cântecul ”Pe 22 iunie, exact la ora patru” a fost scris de Boris Kovinjev pe muzica compusă de compozitorului polonez  Jerzy Petersburski ”Blue Batista” (Blekitna chusteczka ).

În februarie 2022, la 81 de ani de la bombardamentul german asupra Ucrainei, primele rachete rusești au căzut asupra Kievului între orele 4 și 5 dimineața, aducând aminte de vremurile celui de-al Doilea Război Mondial.

Chiar și Volodimir Zelenski a remarcat macabra asemănare dintre prima zi de bombardamente ale invaziei rusești cu atacul naziștilor din 1941.

”Explozii groaznice au fost la orele dimineții deasupra Kievului, bombardând și lovind locuințe. Toate acestea ne reamintesc de primul bombardament al capitalei noastre, care a avut loc în 1941”, spunea Zelenski, pe 25 februarie, a doua zi după începutul invaziei rusești.

Care sunt motivele atacurilor de dimineață

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel