Cum a apărut președintele Braziliei la catafalcul lui Pele. Fanii își iau adio de la legenda fotbalului - Video

Autorul articolului: Andrei Itu | Dată: 03 ian 2023, 16:39 | Categorie: Sport
Cum a apărut președintele Braziliei la catafalcul lui Pele - Foto Agerprres
LIVE
Cum a apărut președintele Braziliei la catafalcul lui Pele - Foto Agerprres

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, i-a adus un ultim omagiu legendarului Pele, păstrând un moment de reculegere în faţa fostului fotbalist brazilian, pe stadionul echipei Santos, care a fost vizitat de zeci de mii de fani de luni, de la debutul ceremoniei funerare.


Lula, care şi-a preluat mandatul duminică, la Brasilia, a sosit la Santos cu elicopterul şi şi-a prezentat condoleanţele sale văduvei lui Pele, pe stadionul unde "Regele" a strălucit sub culorile lui Santos FC.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă joia trecută la vârsta de 82 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fotbalistului a fost adus de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi depus pe terenul stadionului pe care Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.


Priveghiul, care se va încheia marţi, va fi urmat de o procesiune pe străzile din Santos, oraş situat la 75 km sud-est de Sao Paulo, înaintea ceremoniei funerare la care vor lua parte doar membrii familiei lui Pele.


VIDEO

Cortegiul va trece în special pe la casa mamei fostului fotbalist, Dona Celeste, în vârstă de 100 de ani, care încă nu a aflat că fiul ei a murit, conform uneia dintre surorile defunctului, Maria Lucia do Nascimento.

Autorităţile braziliene au decretat trei zile de doliu naţional în memoria singurului fotbalist care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite