Cum a ajuns Radu Micu să joace în serialul Rise of Empires: Ottoman: „M-a sunat și mi-a spus că are două vești, una proastă și una bună”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Radu Micu, actorul care îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș, în serialul Ascensiunea Imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman, a dezvăluit cum a obținut rolul din producția fenomen.

Radu Micu a fost invitat în platoul Spectacola, acolo unde a povestit cum a ajuns să obțină rolul din serialul  Ascensiunea Imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman, de pe Netflix.

Avem doi actori români care strălucesc în serialul de succes: Daniel Nuță, în rolul lui Vlad Țepeș, și Radu Micu, în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş.  

S-au dorit doi actori români pentru această producție, însă alte roluri erau vizate 

Inițial, producătorii serialului au fost în căutarea a doi actori români pentru rolurile lui Vlad Țepeș și Radu cel Frumos. Au ales, într-un final, un actor român, pe Daniel Nuță, pentru rolul lui Vlad Țepeș, iar pe Radu Micu pentru rolul lui Dimitrie, Radu cel Frumos fiind interpretat, până la urmă, de un actor turc. 

„Inițial, ei s-au gândit că personajele acestea ( n.r Vlad Țepeș și Radu cel Frumos) să fie din România. Eu inițial am dat proba pentru Vlad, împreună cu alți colegi, a luat Daniel. Dar după probă, directoarea de casting m-a sunat și mi-a spus că are două vești, una proastă și una bună. I-am spus „Te rog, începe cu aia proastă”. Și îmi zice „N-ai luat Vlad”. Și am zis „Nu știu care ar mai putea fi aia bună”. Iar ea mi-a spus „Le-a plăcut foarte mult proba ta și ar vrea să lucreze cu tine. Ar vrea să-ți dea Dimitrie, care este generalul lui Vlad”. Am stat un pic, m-am gândit, mi-au convenit toate condițiile, totul a fost absolut minunat și am zis „Da”. 

Nu l-au mai luat pe actorul care să-l interpreteze pe Radu cel Frumos din România, l-au luat din Turcia. Cred că, într-un final, decizia aceasta a fost mult mai bună, pentru că, într-adevăr, Radu cel Frumos a fost, ca personaj istoric, mult mai apropiat de turci. Adică un om care vorbește mai greu limba română, cum a fost actorul acesta, care este de origine turcă, s-a potrivit, după părerea mea, absolut perfect. Istoric, sună bine. 

Pentru că toată viața, de la 3 ani, practic, până la 25, a trăit în Turcia. (...) E o opțiune, nu e o regulă, nu e un lucru prestabilit. E o opțiune pe care a luat-o producătorul sau regizorul, iar mie mi se pare că funcționează foarte bine în context”, a povestit Radu Micu, în emisiunea de la Spectacola și DC News

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience