Cum a a aflat Anca Serea că suferă de anemie feriprivă: „Am urmat un tratament pe toată perioada sarcinii”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Anca Serea, foto Instagram
Anca Serea, foto Instagram

Anca Serea a fost diagnosticată cu anemie feriprivă, în urmă cu 20 de ani.

Anemia feriprivă afectează mai mult de un sfert din populația globului. Poate să apară la adulți, copii, la femeia gravidă sau la bolnavii cronici și se manifestă prin lipsa fierului din sânge. 


„Povestea mea legată de anemie a început în urmă cu aproape 21-22 de ani. După cum foarte bine a menționat și a specificat doamna doctor, odată cu nașterea și sarcina primului copil, care în curând va face și el 20 de ani, peste câteva zile, David. Eu eram o mămică tânără, în anul doi de facultate. Bineînțeles că m am dus la diverse controale de rutină în perioada aceea și la primele analize medicul nostru mi-a  semnalat faptul că mă confrunt cu o anemie feriprivă. Din teribilismul vârstei, nu mi s a părut nimic grav. Ce-i drept nici manifestările nu erau atât de puternice. Am urmat un tratament pe toată perioada sarcinii dar apoi l-am întrerupt și asta a dus cu timpul la situația în care m-am aflat cu un an în urmă și mai degrabă despre asta aș povesti. Aș vrea să specific faptul că vina îmi aparține în totalitate. Am ajuns în această situație în care să fiu diagnosticată cu această anemie pentru că nu am urmat un tratament în mod consecvent și poate de multe ori nici una nici un tratament corect. Regimul și stilul meu de viață nu au fost întotdeauna cele mai sănătoase și cele mai corecte. Eu foarte mulți ani de zile nu am mâncat, am avut o alimentație selectivă și de origine mai multă vegetală m-am privat de-a lungul timpului de un program de somn sănătos și normal, am avut un ritm de viață și am în continuare susținut dar nu atât de sănătos”, a declarat Anca Serea pentru Spectacola. 

Anca Serea a născut natural, fără probleme, 5 copii. La cea de-a 6-a sarcină, mămica eroină a întâmpinat probleme serioase și a fost nevoită să nască prin cezariană. Aceasta dezvăluie că pe durata sarcinilor, a putut ține sub control anemia, cu ajutorul alimentației și a sublimentelor.

„Eu am născut de fiecare dată cu același medic și dânsul cunoaște foarte bine problemele de sănătate și am monitorizat atent starea mea am descoperit între timp și o formulă adecvată femeilor însărcinate oarecum vegană, pe care o luam în perioada aceea. Acum nu mai iau. 
N-am avut probleme dar am fost atentă, adică știam că mă confrunt practic cu această problemă iar atenția mea a fost una foarte crescută, foarte ridicată în perioada sarcinilor”; a mai spus vedeta, pentru sursa citată. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel