Cultură și rafinament: "Sounds of Oradea Festival" reunește artiști de renume mondial

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Soprana Angela Gheorghiu va urca pe scena din Piața Unirii din Oradea vineri, 14 iunie, pentru a deschide cea de-a treia ediție a festivalului internațional Sounds of Oradea, cu un concert extraordinar.

Alături de ea vor fi tenorul Teodor Ilincăi, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea și dirijorul David Gimenez Carreras. Concertul va avea loc de la ora 20:30 și va include unele dintre cele mai spectaculoase arii și duete de operă.

"În istoria operei, Angela Gheorghiu străluceşte ca un fenomen rar: nu doar o cântăreaţă şi actriţă cu o tehnică vocală excepţională şi o inteligenţă dramatică şi muzicală profundă, ci şi o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile şi minţile publicului", se arată în comunicatul transmis de Visit Oradea, organizator al evenimentului, potrivit Agerpres.

Un festival cu artiști de renume mondial

Pe lângă concertul Angelei Gheorghiu, festivalul va mai include două alte spectacole:

    - 15 iunie, ora 20:30, Filarmonica de Stat: The Prague Cello Quartet va prezenta interpretări unice ale unor piese clasice, coloane sonore, jazz, rock și pop;
     - 16 iunie, ora 20:30, Piața Unirii: Opera Națională din Sofia va prezenta un spectacol de balet cu balerini apreciați din toată lumea.

Biletele sunt disponibile online și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

Sounds of Oradea Festival este un eveniment cultural de excepție care reunește artiști de renume mondial și oferă publicului o șansă unică de a experimenta muzica clasică la cel mai înalt nivel. Festivalul este organizat de Visit Oradea (Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune) și Primăria Municipiului Oradea. Directorul artistic al festivalului este dirijorul catalan David Gimenez Carreras, nepotul celebrului tenor Jose Carreras.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel