Cu cât umflă supermarketurile preţurile. Murad, exemplu cu zacusca: Din fabrică pleacă borcanul cu 2,7 lei şi la raft e 7,6 lei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Eliminarea tichetelor de masă va păgubi economia cu aproximativ 6 miliarde de lei (consultanţi)
Eliminarea tichetelor de masă va păgubi economia cu aproximativ 6 miliarde de lei (consultanţi)

Omul de afaceri Mohammad Murad a dat un exemplu despre diferenţa de preţ de fabrică şi cel de la raft.

Omul de afaceri Mohammad Murad a povestit, în direct la DC News, la emisiunea "De Ce Nu în România", la ce preţ pleacă un borcan de zacuscă din fabrică şi cu cât ajunge să se vândă acesta la raftul supermarketurilor. 

"Eu sunt un om care trăieşte pe teren. Nu e vorba doar despre turism. Noi avem două fabrici... toate sunt legate. Într-una dintre ele facem zacuscă, pateuri, etc...

Pleacă de la noi cu 2,7 lei borcanul şi îl găsim la supermarket cu 7,6 lei. De trei ori preţul. Aceşti doi lei cu care pleacă de la mine înseamnă materia primă, borcanul, fabrica, transport... iar ei pentru faptul că îl pun în magazin, fără să adauge nimic în plus, câştigă de trei ori preţul lui. Îmi mai puteţi spune, în aceste condiţii, că există o regulă de joc în aşa numitul capitalism sălbatic?", a povestit Mohammad Murad. Citeşte mai departe aici. 

Citeşte şi: Ce e obligatoriu să ai acasă în privinţa protecţiei civile

Cei de la InfoCons vin cu un set de reguli şi recomandări făcute de către autorităţi populaţiei, în caz de pericol.

Autorităţile administraţiei publice, instituţiile publice, operatorii economici şi proprietarii de imobile au obligaţia să prevadă în planurile de investiţii şi să realizeze adăposturi de protecţie civilă.

Adăposturile publice de protecţie civilă se inspectează periodic de către personalul de specialitate al serviciilor de urgenţă profesioniste; deţinătorii şi utilizatorii acestor adăposturi sunt obligaţi să îndeplinească normele şi măsurile stabilite pentru menţinerea adăposturilor şi a instalaţiilor utilitare ale acestora în stare de funcţionare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel