Cristina Cioran, marcată de anumite situații din perioada copilăriei: „N-am s-o uit în viața mea și nici nu am să o iert”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: Cristina Cioran, Facebook
Sursa foto: Cristina Cioran, Facebook

Cristina Cioran a dezvăluit educația pe care unii profesori alegeau să i-o ofere la școală.

Cristina Cioran a făcut mai multe dezvăluiri din perioada copilăriei, care i-a lăsat însă mai multe traume asupra sa, despre care actrița își amintește și astăzi. Aceasta a avut o experiență extrem de neplăcută chiar cu învățătoarea sa, care aplica asupra copiilor o educație extrem de autoritate și nepotrivită, spune aceasta. Vedeta își amintește și astăzi cum cadrul didactic îi aplica pedepse pe palme și spune că nu este deloc de acord cu acest tip de educație.

”Îmi aduc aminte de doamna mea învățătoare. Dacă vrei îți spun și numărul de telefon. Era pe vechi, pe fix, nu o mai sună nimeni. 43221. Jur. Cu 041 înainte. Îi știu numărul de telefon pentru că tatăl meu la serviciu avea numărul 14322 și avea o cifră invers. Dar, da, îmi aduc aminte de doamna mea învățătoare. A fost o experiență

Pot să spun doar atât: doamna mea învățătoare, din nefericire, avea un băț verde din plastic, iar pălmuțele astea, dacă ți se par foarte muncite, să știi că sunt foarte lovite. Din copilăria mea. Primeam la pălmuță foarte rău. Nu aș merge pe educația asta”, a povestit Cristina Cioran, pentru ego.

Nu este de acord cu aceste pedepse

Astfel, chiar dacă mai există și în ziua de astăzi profesori cunoscuți pentru aplicarea acestor pedepse, Cristina Cioran spune că agresiunea fizică nu este o alternativă și că cei mici ar trebui să fie educați altfel. Totuși, actrița are și amintiri plăcute din perioada școlii, care i-a fost marcată și de niște exemple pozitive.

”Nu cred în altoirea copiilor, nu cred în spanking (nr. pălmuiri) decât în alte condiții (râde), deci nu cred în agresiune fizică. Îmi aduc aminte de o profesoară de limba română, pe care am iubit-o, am adorat-o, am respectat-o, niciodată nici măcar nu a ridicat tonul”, a mai povestit Cristina Cioran pentru ego.

„Deci nu cred în educația făcută cu bătaia”

Amintirile dureroase din acea perioadă de viață nu se termină aici, povestește Cristina Cioran, care mai oferă și alte câteva exemple de profesori care aplicau cea mai dură formă de educație asupra ei și colegilor săi.

”Am avut o profă de mate. N-am s-o uit în viața mea și nici nu am să o iert. Avea un inel pe care îl întorcea și bang. Dădea și în fete. Și mai dădea și pe invers, un dos de palmă. Măi nene. Era groaznic. Mai aveam un profesor care trăgea de perciuni. Mai aveam un alt profesor care arunca cu mănunchiul de chei. Deci nu cred în educația făcută cu bătaia. Pot să-ți mai zic de un profesor? Mai aveam un prof de mate. Dacă voiai 8 trebuia să fii în picioare când intra el în clasă și te ținea în fața clasei. Trei ore. Dar aveai 8. Am apelat și eu la strategia asta de vreo două ori”, mai spune actrița.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel