Criptomonede: Fondatorul platformei Thodex a fost arestat în Albania

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
A fost căutat aproape un an și jumătate
A fost căutat aproape un an și jumătate

"Mă voi întoarce în câteva zile", a promis el înainte de a dispărea: fondatorul platformei de schimb de criptomonede Thodex, suspectat că a fugit din Turcia anul trecut cu activele clienților săi, a fost arestat în Albania.

Ultimele imagini unde apare Faruk Fatih Özer îl surprind pe tânărul antreprenor la ghișeul pentru controlul pașapoartelor de pe aeroportul din Istanbul. Se întâmpla asta în 20 aprilie 2021. Omul de afaceri era îmbrăcat într-un puloverul negru, cu masca chirurgicală în josul feței. Pleca spre o destinație numai lui cunoscută. 

"Ministrul de interne al Republicii Albania l-a informat în dimineața zilei de marți pe ministrul de interne Süleyman Soylu că fondatorul Thodex și fugarul Faruk Fatih Özer, căutat prin Interpol, a fost arestat în Vlora, Albania", a precizat Ministerul turc de Interne într-un comunicat. "Identitatea sa a fost confirmată prin teste biometrice [...] Au fost lansate procedurile de extrădare către Turcia", a adăugat ministerul.

Pe 23 aprilie 2021, Turcia a cerut eliberarea unui mandat internațional de arestare pe numele lui Faruk Fatih Özer, suspectat de autoritățile turce că a fugit în Albania cu active de două miliarde de dolari, bani de la aproape 400.000 de utilizatori. Thodex își suspendase operațiunile cu două zile mai devreme, după ce a postat un mesaj misterios în care spunea că are nevoie de cinci zile pentru a procesa o investiție externă nespecificată.

Mașini de lux și reduceri dogecoin

Într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al companiei la 22 aprilie 2021 - la două zile după ce a părăsit Turcia - Faruk Fatih Özer a denunțat "acuzațiile nefondate" la adresa sa. Antreprenorul, care are mai puțin de 30 de ani, a explicat că se afla în străinătate pentru a se întâlni cu investitori. "Mă voi întoarce în Turcia în câteva zile și voi coopera cu autoritățile judiciare pentru ca adevărul să iasă la iveală", a promis el atunci, înainte ca urma sa=i fie pierdută pentru aproape un an și jumătate.

Citește în continuare pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel