Creta sub foc. Zeci de mii de turiști își fac vacanța pe fundalul incendiilor. Protecția civilă: ”Risc foarte mare de incendii”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Pompierii au început o luptă extrem de grea împotriva flăcărilor.

Protecția Civilă a Greciei a avertizat cu privire la „risc foarte mare de incendii”. Regiunile cu risc foarte mare sunt în mare parte în centrul și sudul Greciei, în timp ce altele sunt la „risc ridicat”. Vânturile de nord care ajung până la 8 Beaufort la nivel local vor crește riscul de incendiu.

În unele zone, pompierii au dispus evacuarea, dar în ciuda ordinului de evacuare, locuitorii refuză să-și lase în urmă proprietățile. 

În Creta, incendiile s-au intensificat, iar autoritățile luptă împotriva flăcărilor,dar  și a unui alt „inamic”, rafale de vânt care în unele cazuri depășesc 70 de km pe oră, potrivit Observatorului Național din Atena.

Serviciul de ambulanță din Rethymno și Heraklion și serviciile conexe sunt în stare de alertă.

În weekend, atmosfera din sudul Rethymnonului, în Plakias, Rodakino și Agia Galini era sufocată din cauza fumului.

Pompieri și voluntari din toată Creta au fost dislocați în zonă, precum și municipalități de camioane cu apă, iar incendiul pare să fi fost în mare măsură localizat. Intensitatea vântului a scăzut, iar atmosfera sufocantă din cauza fumului s-a îmbunătățit.

Presa locală relatează că sute de hectare de iarbă și terenuri agricole au fost distruse, precum și mai multe plantații de măslini și stupi de albine.

O așezare din Agios Vasilios, sudul Rethymno, a fost evacuată din motive preventive, când a izbucnit un incendiu pe terenuri cu iarbă și agricultură între Krya Vrysi și Orne (evacuată) vineri la prânz.

Potrivit presei locale, vânturile și-au schimbat direcția în mod constant.

Pompierii români, în Grecia

Prima serie de pompieri români plecați în Grecia a ajuns în țară.

Cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno, în condiții meteorologice deosebite.

În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel