Creștere alarmantă COVID-19. Staţiunile Sinaia şi Azuga au intrat în scenariul roşu

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels
Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Staţiunile Sinaia şi Azuga au intrat în scenariul roşu, rata de infectare cu noul coronavirus depăşind pragul de trei cazuri la mia de locuitori, restricţiile aferente acestei situaţii urmând să intre în vigoare joi, scrie Agerpres. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova întrunit, miercuri, a stabilit măsurile care se vor aplica, de joi, în unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ în funcţie de incidenţa cazurilor COVID-19.

Astfel, măsurile restrictive aferente scenariului roşu se vor aplica în Sinaia (cu rată de incidenţă 4,66 la mie), Valea Doftanei (4,12 la mie), Cornu (3,62 la mie) şi Azuga (3,48 la mie).

Alte 15 unităţi administrativ-teritoriale, între care staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei şi municipiul Câmpina, sunt în scenariul galben, în timp ce municipiul Ploieşti este încă în scenariul verde, cu o rată de infectare de 1,5 la mie.

Braşov. Linie de gardă în radiologie-imagistică, în contextul creşterii cazurilor de infectare cu Omicron

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a decis, miercuri, înfiinţarea unei noi linii de gardă, în specialitatea radiologie-imagistică medicală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în structura UPU-SMURD.

Conform deciziei consilierilor judeţeni braşoveni, noua linie de gardă ar urma să funcţioneze pe o perioadă determinată, cu finanţare de la bugetul de stat, fiind asigurată de cei cinci medici încadraţi pe această specialitate la SCJU Braşov.

Înfiinţarea acestei noi linii de gardă a fost necesară "în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri determinate de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2", conform raportului de specialitate care stă la baza Hotărârii CJ Braşov.

Potrivit documentului citat, la SCJU Braşov funcţionează 13 linii de gardă continuă, pe perioada stării de alertă existând, de asemenea, o linie suplimentară de gardă în specialitatea ATI. 

Suceava. Sute de cazuri noi de COVID-19 pe zi. Creşte şi numărul celor internaţi în ATI

Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care sunt internate în spitalele din judeţul Suceava a crescut la 193 de persoane, dintre care 14 sunt copii, iar alţi 24 de pacienţi sunt suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 de persoane cu COVID-19, iar o persoană a murit ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. În prezent, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt internaţi 80 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 22 prezintă forme severe, iar cinci cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, doi fiind intubaţi.

Totodată, în afara pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus din spitale, în izolare se află 3.307 persoane, dintre care 534 plasate în ultimele 24 de ore. Măsura carantinării s-a aplicat în cazul a 2.685 persoane, dintre care 367 în ultimele 24 de ore. Raportarea de miercuri a prezentat un număr de 539 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în judeţ şi 42 de persoane reconfirmate pozitiv, dintr-un total de 2.224 de persoane testate.

În judeţ, doar două localităţi din totalul de 114 nu au cazuri de COVID-19 în evoluţie, şase au câte un caz, 20 au sub cinci cazuri, 26 au sub zece cazuri, iar 60 au peste zece cazuri în evoluţie. În prezent, în judeţul Suceava sunt 3.655 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în evoluţie, incidenţa fiind de 3,34 la mie. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel