Crește vârsta de pensionare pentru toată lumea, la 65 de ani

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels
Foto: pexels

Marius Budăi anunță creșterea vârstei de pensionare, după vizita la Bruxelles. 

Ministrul Muncii a anunțat ”creșterea treptată a vârstei de pensionare, în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta de 65 de ani”. Conform acestuia, ”fiecare om care lucrează în România va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme și cei care lucrează în sistemul public de pensii- și vor avea o vârstă de pensionare până la vârsta de 65 de ani, așa cum este prevăzută gradual și în legea din sistemul public de pensii”.

Vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei. Totuși, sunt categorii profesionale care se pensionează mult mai devreme, pe pensii mult mai mari. 

Marius Budăi a mai anunțat că drepturile de pensii vor fi calculate prin creșterea treptată a perioadei de contribuții, astfel încât să se raporteze la întreaga perioadă. Astfel, va fi luată în calcul toate perioada de contributivitate la calcularea pensiei, nu doar o parte. ”Am primit indicație ca până miercuri să fie finalizate amendamentele, astfel încât joi coaliția politică să le poată depune în Parlament” a mai spus ministrul. Joi informațiile vor fi publice, asigură el. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel