Creşte valoarea tichetelor de masă. Iohannis a promulgat legea

Autorul articolului: Rodica Mitu | Dată: 22 iun, 17:24 | Categorie: Știri
foto Facebook Klaus Iohannis
foto Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

De asemenea, proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost „pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor”.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite