Crește interesul românilor pentru hainele second-hand și vintage de la branduri de lux

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Kai Pilger
Fotografie de la Kai Pilger

Românii optează tot mai des să achiziţioneze îmbrăcăminte second-hand sau haine de tip vintage, inclusiv branduri de lux precum Dolce Gabbana, Burberry, Gucci sau Dior, arată un raport publicat, luni, de o platformă de anunţuri online.

Conform datelor OLX, prin achiziţionarea îmbrăcăminţii preloved de lux, consumatorii conştientizează efectul pozitiv pe care îl au asupra mediului şi rolul activ în reducerea fenomenului fast-fashion.

Astfel, comerţul de produse second hand, în cadrul platformei, a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone şi, în acelaşi timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă şi a 209.000 de tone de materiale textile.

Utilizatorii preferă produsele din cadrul categoriei Modă & Frumuseţe, cu articole ale brandurilor de lux: Dolce Gabbana, Burberry, Gucci, Dior, Chanel sau Michael Kors. Adiţional, următoarele cele mai căutate categorii sunt: Casă şi Grădină, Electronice şi Electrocasnice.

Pe de altă parte, românii s-au implicat şi în activităţi de casă, iar alegerea obiectelor de grădină potrivite le-a permis să se bucure de activităţi, precum: grătarul, petrecerile în curte, picnicurile sau doar relaxarea în aer liber.

De asemenea, utilizatorii platformei OLX sunt interesanţi de gadgeturi performante, iar cele mai populare căutări pentru această categorie sunt pentru: tabletă, Iphone 14 Pro Max, frigider, boxe, laptop, boombox, JBL.

Estimările reprezentanţilor platformei online relevă faptul că, în medie, un părinte român comandă pe OLX de 25 de ori pe an, acesta economisind echivalentul unei luni de alocaţie.


Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience