Cum să îți prepari propria cremă anti-îmbătrânire. De ce ai nevoie

Autorul articolului: Monika Baciu | Dată: 21 Martie 2023, 08:18 | Categorie: Lifestyle
crema - FOTO: Freepik
crema - FOTO: Freepik

Crema de față anti-îmbătrânire se poate realiza din câteva ingrediente în doar 10 minute.

De fapt, cele mai eficiente și cu adevărat remedii anti-îmbătrânire se întâmplă să fie cele mai simple și pure ingrediente ale naturii. Amestecă această cremă de față anti-îmbătrânire de casă și vei înmuia liniile fine și vei hidrata pielea, dezvăluindu-ți o atmosferă mai proaspătă și mai tânără, arată Wonder How To.

Gălbenele (Calendula officinalis) au numeroase întrebuințări. Conțin flavonoide, taninuri și acid salicilic - substanțe antiinflamatoare, antiseptice și astringente. Infuzia de gălbenele este recomandată ca adjuvant în tratarea gastritelor, ulcerelor și a bolilor ficatului și bilei.

Datorită proprietăților antiseptice și cicatrizante, gălbenelele pot fi utilizate în îngrijirea unor răni, arsuri, înțepături de insecte. O altă utilizare care poate fi dată acestor plante e cea cosmetică. Cremele din gălbenele hidratează pielea.

De ce ai nevoie

- 100 gr untură de porc nesărată

- 20 gr flori proaspete de gălbenele

Rolul ingredientelor

Ingredientele din această cremă anti-îmbătrânire au în mod individual efecte profunde asupra pielii, dar împreună se completează reciproc în ceea ce privește textura, mirosul și beneficiile tenului. Crema va hrăni celulele pielii și le va reînnoi.

Produsul este potrivit pentru utilizarea pe pielea uscată și în procesul de vindecare a tăieturilor mici etc. Îl puteți folosi numai pentru vindecare sau pentru tratamentul de înfrumusețare de zi cu zi, după cum doriți.

Crema este naturală, deci nu dăunează corpului (fluxului sanguin) cu elemente otrăvitoare.

Cum se prepară

Florile trebuie culese când sunt deschise în totalitate. Apoi se spală cu apă rece pentru a îndepărta impuritățile și se întind la soare până se evaporă toată apa.

Untura se pune la topit şi când devine lichidă se adaugă florile proaspete. Se lasă la foc încet timp de 10 minute, apoi se pune vasul într-un loc răcoros pentru 24 de ore.

A doua zi, se pune din nou vasul pe foc până se diluează untura şi se strecoară printr-un tifon curat.

Crema astfel obținută se pune în borcane mici, de sticlă, sau în cutii speciale pentru crème. Se închid ermetit și se păstrează la loc răcoros până la 1-2 ani.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience