"Creionul lui Hitler" va fi vândut cu o sumă colosală

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
"Creionul lui Hitler" va fi vândut cu până la 80.000 de lire sterline la o licitație în Marea Britanie
"Creionul lui Hitler" va fi vândut cu până la 80.000 de lire sterline la o licitație în Marea Britanie

Un creion despre care se crede că ar fi aparținut dictatorului Adolf Hitler ar trebui să stârnească un mare interes din partea colecționarilor specializați din întreaga lume.

Un creion despre care se crede că i-a aparținut lui Adolf Hitler și care i-a fost dăruit de Eva Braun va fi scos la licitație în această săptămână.

Obiectul a stârnit interes înainte de a fi scos la licitație în Belfast.

Se spune că i-a fost dăruit nazistului de către partenera sa cu ocazia celei de-a 52-a aniversări, la 20 aprilie 1941.

Achiziționat inițial de un colecționar în 2002, partea superioară a acestuia este inscripționată cu inițialele "AH" și, în altă parte, cu cuvântul "Eva".

Posibila vânzare, care se așteaptă să se situeze între 50.000 și 80.000 de lire sterline, vine într-un moment interesant pentru licitațiile din zonă.

O grațiere din 1869 din partea reginei Victoria va fi, de asemenea, scoasă la licitație, despre care se crede că a fost scrisă pentru rebelii irlandezi, în timp ce o fotografie semnată de Hitler va fi scoasă la vânzare la Bloomfield Auctions din estul orașului Belfast.

Se așteaptă ca această gamă neobișnuită de obiecte să atragă atenția din toate părțile, colecționarii specializați fiind așteptați să fie principalii clienți.

Directorul general al Bloomfield Auctions, Karl Bennett, a declarat pentru Independent:

"Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului. Printre acestea se numără și relația sa cu Eva, femeia care i-a fost alături de la începutul dictaturii sale și care i s-a alăturat pentru a-și pune capăt vieții împreună în buncărul din Berlin, în timp ce orașul din jurul lor cădea în mâinile forțelor aliate"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel