Cozonacul pentru Paște, un produs de lux? Prețurile au crescut cu 20%

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cozonacul pentru Paște, un produs de lux? Prețurile au crescut cu 20%
Cozonacul pentru Paște, un produs de lux? Prețurile au crescut cu 20%

 Scumpirile din ultimul an vor viza și masa de Paște. Pentru că este mai comod, multe gospodine preferă să comande cozonacul. Anul acesta, prețul unui astfel de cozonac este între 80 si 100 de lei.

Nu este mai avantajos nici sa-l faceti acasa pentru că s-au scumpit toate ingredientele. Așadar, acest preparat tradițional ar putea deveni un lux pentru foarte mulți dintre români.

Sunt și gospodine care vor pregăti cozonacul acasă, dar din cauza scumpirilor spun că vor reduce cantitatea.

Nu doar cozonacul va fi mai scump. Nu doar consumatorii, ci şi oierii încep să-și facă deja calculele în privința mieilor pe care îi vor vinde în perioada următoare. Va exista o creștere a prețului față de anul trecut, spun fermierii, însă ea nu va fi foarte mare.

APIA, anunț de ultimă oră pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face un nou anunț pentru crescătorii de animale care au solicitat schema de ajutor de stat în acest sector. Instituția le dă posibilitatea fermierilor să solicite adeverințe prin intermediul cărora vor putea accesa credite, astfel încât să se poată folosi de banii respectivi mai devreme.

”APIA a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2014, aferentă perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2023, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA.

Pentru anul 2023, APIA a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente”, se arată într-un comunicat al instituției.

Cum se obţine adeverinţa

Potrivit APIA, adeverința se eliberează la solicitarea scrisă a beneficiarului. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită solicitantului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel