Cum să cureți covoarele pufoase. Ce ingredient din bucătărie să adaugi în apă

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
covoare - FOTO: Freepik@gllv
covoare - FOTO: Freepik@gllv

Cum să cureți covoarele pufoase care atrag scamele și mizeriile precum un magnet.

În timp ce aspirarea regulată este esențială, curățarea profundă a covoarelor este modul final de a le menține în cea mai bună stare.

Secretul pentru a le curăța în profunzime este de a folosi bicarbonat de sodium. Acesta ajută la îndepărtarea murdăriei, a petelor, și mirosurilor. Astfel, covoarele pot fi reîmprospătate cu cheltuieli minime, fără a fi nevoie să le duceți la spălat prea des.

Bicarbonatul poate neutraliza petele acide pentru a le face mai ușor de îndepărtat din fibre, iar pulberea servește ca mediu absorbant pentru unele mirosuri. Atunci când este combinată cu apă, pulberea acționează ca un abraziv blând pentru a slăbi murdăria și petele de pe anumite suprafețe, notează The Spruce.

Aflați cum să utilizați corect bicarbonatul de sodiu pentru a curăța și covoarele.

Petele care pot fi îndepărtate în mod eficient cu bicarbonat de sodiu trebuie tratate cât mai repede posibil după ce apar. Covoarele pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu săptămânal, lunar sau ori de câte ori doriți. Produsul este ieftin și nu va deteriora fibrele covorului.

Aplicați bicarbonat de sodiu și apă pe covor. Presărați din belșug covorul cu bicarbonat de sodiu uscat.

Apoi, pulverizați zona cu o sticlă de pulverizare umplută cu apă rece. Covorul trebuie să fie umed, nu ud. Utilizați o perie pentru a curăța covorul.

Nu călcați pe covor în timp ce este umed. Când covorul este uscat, aspirați pentru a îndepărta orice bicarbonat de sodiu rămas din fibre.

Pentru a elimina anumite mirosuri din covor, bicarbonatul de sodiu trebuie să rămână pe covor timp de cel puțin 15 minute. Pentru a elimina mirosurile dure, cum ar fi fumul de țigară sau mirosurile de gătit, permiteți bicarbonatului de sodiu să rămână pe covor peste noapte.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel