Cotlet de porc în sos de miere și usturoi. Cea mai bună rețetă

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Cotletul de porc în sos de miere și usturoi este perfect pentru o cină în familie.

Ingrediente:

500g cotlet de porc
1 lingură ulei
2 linguri unt
3 căţei de usturoi
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
sare
piper

Pentru sos:

2  1/2 linguri miere
2 linguri apă caldă
1/4 linguriţă sare
1/2 linguriţă oţet de vin
puţin piper cayenne măcinat
1/2 linguriţă de boia afumată

Cum se prepară

Tăiem cotletul felii mai subţiri, în caz că nu l-aţi cumpărat gata feliat şi-l condimentam bine pe o parte şi pe alta cu sare şi piper, scrie haisagatim.ro. Amestecăm într-un bol toate ingredientele pentru sos. Încălzim pe foc o tigaie antiaderentă şi adăugăm uleiul şi o lingură de unt. Lăsăm să se topească untul şi adăugăm feliile de cotlet. Le prăjim pe fiecare parte 3-4 minute, până devin uşor rumene.

Tragem deoparte feliile de carne în tigaie şi într-o parte prăjim uşor usturoiul tocat mărunt. Adăugăm sosul de miere şi gătim până ce sosul scade şi capătă o consistenţă ușor groasă şi începe să se coloreze spre maroniu. Atenţie să nu-l ardeţi! Oprim focul, presărăm pătrunjel verde peste carne şi servim imediat.

BONUS: Prăjitura "Palmieri". Ai nevoie de doar trei ingrediente pentru această rețetă delicioasă

Ingrediente

- 1 foaie aluat foietaj dezgheţat (400 gr)
- 1/2 cana zahăr
- 1 linguriţă cu vârf scorţişoară

Cum se prepară

Amestecăm zahărul cu scorţişoară. Presărăm pe suprafaţa de lucru zahăr cât să acoperim o zonă egală cu cea a foii de foietaj. Aşezăm aluatul peste zahăr şi cu sucitorul trecem de câteva ori peste el, nu ca să întindem aluatul, ci doar să-l apăsăm uşor ca să se prindă zahărul de aluat. Presărăm zahăr peste aluat şi trecem iar cu sucitorul peste el ca să se prindă mai bine, potrivit e-retete.ro.

Marcăm jumătatea aluatului. Începem să-l rulăm din două capete opuse până se unesc la mijlocul marcat. Cu un cuţit ascuţit tăiem felii subţirele (cca 1/2 cm) din rulada obţinută. Trecem feliile prin zahărul aromat. Le aşezăm în tava cuptorului pe care am pus hârtie de copt. Apăsam un pic în zona în care se unesc cele două "urechi" ale palmierilor pentru a nu se desface la copt. Le dăm la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi le întoarcem să se caramelizeze şi pe cealaltă parte şi le lăsăm încă 5 minute.

Nu înghesuiţi palmierii în tavă, coaceţi doar câte 9-12 bucăţi o dată fiindcă vor creşte.  Cât timp se răcesc, îi aşezăm pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de alţii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel