Coronavirus în Brazilia. Celebrul carnaval stradal din Sao Paolo, anulat

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie creată de Emanuel Tadeu, de la Pexels
Fotografie creată de Emanuel Tadeu, de la Pexels

Primăria din Sao Paulo, cel mai mare oraş din America Latină, a anunţat joi că îşi anulează carnavalul stradal pe fondul recrudescenţei cazurilor de COVID-19 în Brazilia, după ce metropole ca Rio de Janeiro şi Salvador de Bahia au anulat şi ele aceste festivităţi, informează AFP.

"Carnavalul stradal din Sao Paulo a fost anulat din cauza situaţiei epidemiologice", a declarat primarul Ricardo Nunes într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

La fel ca la Rio, care a anunţat anularea carnavalului său stradal marţi, autorităţile din Sao Paolo au prevăzut, totuşi, menţinerea paradei emblematice a şcolilor de samba.

"Ne vom întâlni cu şcolile de samba pentru a stabili un protocol sanitar. Dacă acest protocol va fi respectat, defilarea va avea loc pe Sambadrom", a declarat primarul din Sao Paulo, o metropolă de 12 milioane de locuitori.

Această paradă somptuoasă, cu care alegorice monumentale, are loc într-o incintă în care este mai uşor de controlat publicul şi, eventual, de cerut un certificat sanitar sau un test negativ pentru COVID-19 decât pe un stadion de fotbal.

Dar numeroase oraşe braziliene sunt cunoscute şi pentru carnavalurile lor stradale şi ale lor "blocos", cortegii muzicale care pot atrage mii de petrecăreţi.

În unele oraşe, aceste "blocos" încep deja să defileze cu câteva săptămâni înainte de data oficială a carnavalului, care are loc la sfârşitul lunii februarie.

Și alte orașe și-au anulat evenimentele



Înainte de Sao Paulo, celelalte oraşe braziliene mai cunoscute pentru carnavalurile lor stradale au anulat deja aceste cortegii. Luni a fost cazul oraşului Salvador de Bahia (nord-est), unde 16,5 milioane de persoane au sărbătorit în stradă - un record - la ultima ediţie a carnavalului, în februarie 2020.

Miercuri, Olinda, un alt oraş din nord-estul Braziliei, celebru pentru cortegiile sale cu "bonecos" (giganţi), şi-a anulat carnavalul stradal, la care au participat 3,6 milioane de persoane în urmă cu doi ani.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut din nou în ultimele zile în Brazilia, odată cu sărbătorile de sfârşit de an şi cu sosirea variantei Omicron a coronavirusului.

Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii, de miercuri seară, indica 27.267 de infectări în 24 de ore, cea mai mare cifră din 30 septembrie (27.757).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel