Coronavirus. Grecia impune noi restricţii începând cu 3 ianuarie

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din Grecia impun noi restricții de la începutul anului 2022. 

Grecia va închide, începând cu data de 3 ianuarie, restaurantele şi barurile la miezul nopţii şi nu va permite mai mult de şase persoane la o singură masă în aceste localuri, în încercarea de a stăvili un nou val de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii grec, informează AFP, scrie Agerpres. 

La fel ca în mai multe ţări europene în ultimele zile, un număr record de contaminări s-a înregistrat luni în Grecia, de 9.284, determinând guvernul acestei ţări să adopte noi restricţii. De acum va fi nevoie ca personalul din industria de alimentaţie publică, precum şi toate persoanele care vor dori să intre în supermarketuri sau să circule cu transportul în comun să poarte o mască FFP2 sau două măşti chirurgicale una peste alta.

Personalul din întreprinderi şi din administraţia publică

CItește și: Atenție! Risc însemnat de producere a avalanșelor

Personalul din întreprinderi şi din administraţia publică va trebui să treacă în proporţie de 50% la telemuncă începând cu 3 ianuarie şi până pe 16 ianuarie, dată la care Ministerul Sănătăţii grec va reevalua situaţia.

Începând din 19 decembrie, toţi călătorii care sosesc în Grecia, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore sau un test antigen de cel mult 24 de ore.

Aceste noi măsuri intervin în Grecia în condiţiile în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o rapidă răspândire a variantei Omicron, extrem de contagioasă.

70% dintre noile cazuri detectate în Grecia



Într-un interviu la postul de televiziune Skai, Athanassios Tsakris, profesor de microbiologie la Universitatea din Atena, a estimat luni că varianta Omicron reprezintă deja aproape 70% dintre noile cazuri detectate în Grecia.

Europa înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu 2.901.073 de cazuri în ultimele şapte zile (55% din totalul mondial), precum şi cele mai multe decese cauzate de COVID-19, cu 24.287 de morţi săptămâna trecută (53% din total), fiind urmată de zona SUA/Canada (10.269 de cazuri, 22%).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel