Coreea de Sud: Vedeta de K-pop Lisa, interzisă pe reţeaua de socializare chineză Weibo

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Coreea de Sud: Vedeta de K-pop Lisa, interzisă pe reţeaua de socializare chineză Weibo/Facebook
Coreea de Sud: Vedeta de K-pop Lisa, interzisă pe reţeaua de socializare chineză Weibo/Facebook

Cântăreaţa sud-coreeană Lisa, membră a ultra-popularei trupe de K-pop Blackpink, a fost interzisă pe reţeaua de socializare chineză Weibo, spre nedumerirea uriaşei sale comunităţi de fani, unii dintre aceştia suspectând o legătură între această cenzură şi prestaţia ei într-un celebru cabaret din Paris, informează AFP.

Pe numele complet Lalisa Manobal, vedeta a dispărut de pe Weibo săptămâna aceasta, contul ei fiind înlocuit de un mesaj de eroare indicând că pagina artistei "nu este vizibilă din cauza unor semnalări de încălcări ale legislaţiei şi regulamentelor".

Actriţa din Hong Kong Angela Yeung, alias Angelababy, a fost, de asemenea, interzisă pentru "încălcări ale legislaţiei şi reglementărilor relevante", potrivit unui mesaj postat pe contul acesteia.

Weibo nu a oferit explicaţii suplimentare. Agenţia Lisei, YG Entertainment, a declarat pentru AFP că nu are niciun comunicat oficial de transmis.

Pe internet, fanii au presupus că cele două vedete şi-au văzut conturile cenzurate din cauza unui spectacol burlesc al Lisei la Crazy Horse, un celebru cabaret din Paris, la sfârşitul lunii septembrie, la care ar fi asistat Angelababy.

Cenzorii chinezi se grăbesc să blocheze conţinutul considerat sensibil din punct de vedere politic sau care contravine valorilor Partidului Comunist Chinez (PCC), aflat la guvernare. Personalităţi populare au fost, spre exemplu, vizate pentru tatuajele lor sau pentru un stil de îmbrăcăminte "efeminat".

Interzicerea celor două artiste pe reţeaua de socializare intervine şi după ce preşedintele chinez Xi Jinping le-a cerut femeilor să "promoveze virtuţile tradiţionale chineze şi să propage valorile familiei".

Utilizatorii de Weibo au denunţat o cenzură mai dură pe platformă, partajând o captură de ecran a unui articol din mass-media de stat din 2012 - anul în care Xi a ajuns la putere -, care făcea apologia Crazy Horse, lăudat atunci pentru promovarea creatorilor de modă parizieni.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel