Coreea de Nord închide ambasade din întreaga lume

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Coreea de Nord închide ambasade din întreaga lume
Coreea de Nord închide ambasade din întreaga lume

Se raportează că Coreea de Nord este dispusă să închidă mai multe ambasade, inclusiv cele din Spania, Hong Kong și diverse țări africane, conform informațiilor furnizate de surse media și analiști, conform Reuters.

Mass-media de stat nord-coreeană a informat că ambasadorii nord-coreeni au efectuat vizite de "adio" la liderii din Angola și Uganda în săptămâna trecută, iar publicațiile din cele două țări africane au relatat închiderea ambasadelor Coreei de Nord în aceste țări.

Atât Angola, cât și Uganda au legături cu Coreea de Nord încă din anii 1970.

Închiderea ambasadelor pregătește terenul pentru ceea ce ar putea fi "una dintre cele mai mari schimbări de politică externă din ultimele decenii", susține Chad O'Carroll, fondatorul site-ului NK Pro, axat pe Coreea de Nord.

Potrivit unui raport, există posibilitatea ca peste 12 misiuni să fie închise, probabil din cauza sancțiunilor internaționale, a tendinței globale de dezangajare față de Coreea de Nord și a perspectivei slăbirii economiei nord-coreene.

Ministerul unificării de la Seul, responsabil cu afacerile intercoreene, a subliniat că retragerea acestor misiuni reflectă impactul sancțiunilor internaționale, care au ca scop reducerea finanțării programelor nucleare și de rachete ale Coreei de Nord.

„Acest lucru poate fi un semn al situației economice dificile a Coreei de Nord, unde este dificil să menții chiar și relații diplomatice minime cu țări tradițional prietene”, a spus acesta.

Coreea de Nord are relații oficiale cu 159 de țări, dar avea 53 de misiuni diplomatice în străinătate, inclusiv trei consulate și trei birouri de reprezentare, până când s-a retras din Angola și Uganda, potrivit ministerului.

Coreea de Nord își va închide, de asemenea, ambasada din Spania, iar misiunea sa din Italia se va ocupa de afacerile din țara vecină, a relatat agenția de știri sud-coreeană Yonhap.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience