Copiii neascultători pot fi doar supradotați. Semnele că avem de-a face cu un copil special

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, cottonbro
Foto: pexels, cottonbro

Copiii supradotați au o abordare originală chiar și asupra celor mai obișnuite lucruri. Sunt extrem de concentrați, dar numai pe ceea ce îi interesează. Dacă se plictisesc, concentrarea lor se va pierde.

Nu uitați că abilitățile sunt destul de greu de măsurat.

Profesorul lui Einstein spunea despre acesta că este „o persoană închisă, înceată, cufundată constant în visele sale stupide”.

Edison i-a adus mamei sale un bilet de la școală în care profesorul scria că fiul ei este întârziat mintal. Așa că nu vă subestimați niciodată copiii.

Îți prezentăm 15 semne cu ajutorul cărora vei putea recunoaște dacă copilul tău ar putea fi supradotat:

1. Copiii supradotați vorbesc ca niște profesori. Sunt capabili să învețe mult mai repede decât copilul obișnuit, să stăpânească mai ușor abilitățile lingvistice și să aibă un vocabular foarte extins, care conține multe cuvinte complexe.

2. Sunt capabili să definească tipare. Ei știu ora când mama vine acasă, chiar dacă nu știu să se uite la ceas.

3. Citesc mult, sunt foarte curiosi. Vor să știe tot ce îi interesează, citesc tot ce le pică în mână.

4. Au un talent excepțional pentru ceva. Ei pot fi talentați în științe naturale, sport sau artă. În domeniul în care sunt talentați, produc rezultate deosebite.

5. Compania copiilor mai mari și adulților li se potrivește. Copiii supradotați sunt mai dezvoltați mental, așa că sunt mai puțin interesați să comunice cu semenii lor.

6. Sunt extrem de concentrați, dar numai pe ceea ce îi interesează. Dacă se plictisesc, concentrarea lor se va pierde.

7. Sunt foarte maturi și au o inteligență emoțională foarte dezvoltată. Nu sunt predispuși la trucuri și răutăți.

8. Sunt originali, chiar si in cele mai comune lucruri au o abordare originală.

9. Acești copii sunt de obicei lideri. Au capacitatea de a rezolva probleme și de a gândi în afara șabloanelor, ceea ce îi face lideri buni. Acest lucru este recunoscut chiar și în copilărie.

10. Ei cunosc drumul. În timp ce alți copii au nevoie de sfaturi de la părinți sau profesori, copiii supradotați știu imediat unde să meargă.

11. Sunt extrem de energici. Sunt în permanență în mișcare. Acest lucru se datorează faptului că creierul lor lucrează în mod constant. Astfel de copii vorbesc adesea foarte repede, pentru că încearcă să-și mențină cuvintele în pas cu gândurile.

12. Copiii supradotați au nevoie de singurătate. Deși le place să fie alături de oameni, le place foarte mult să aibă timp pentru ei înșiși. Acest lucru le permite să-și dezvolte creativitatea.

13. Iubesc natura, priveliștile și sunetele ei.

14. Deși sunt supradotați, se întamplă uneori să nu-și atinga potențialul pentru că își cheltuiesc energia mentală pe lucruri care nu ii intereseaza.

15. Învățarea este distractivă pentru ei. Le place să învețe atât de mult încât devine un hobby. Pur și simplu tânjesc după noi cunoștințe.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel