Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei, pregătită. Când va începe. "O vom face"

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei, pregătită. Când va începe. "O vom face" / Foto: Pixabay
Contraofensiva Ucrainei împotriva Rusiei, pregătită. Când va începe. "O vom face" / Foto: Pixabay

Ucraina anunță că a încheiat pregătirile pentru contraofensiva împotriva Rusiei.

Pregătirile pentru contraofensivă ale armatei ucrainene "se încheie", a afirmat vineri ministrul apărării Oleksii Reznikov, în contextul în care Kievul afirmă de mai multe luni că vrea să lanseze o operaţiune pentru recucerirea teritoriilor ocupate în Est şi Sud de Rusia, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

"Pregătirile se încheie", a declarat Reznikov în cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev. "Echipamentul a fost promis, pregătit şi parţial livrat. În sens larg, suntem pregătiţi în mare proporţie", a adăugat el.

"Imediat ce va exista voinţa lui Dumnezeu, vremea potrivită şi o decizie a comandanţilor, o vom face", a mai spus Reznikov.

El nu a avansat totuşi niciun orizont de timp pentru lansarea contraofensivei.

Ucraina a primit echipamente militare din partea mai multor țări

Kievul speră că lansarea contraofensivei va schimba dinamica războiului declanşat în urmă cu 14 luni.

Rusia deţine părţi din teritoriul ucrainean în est, sud şi sud-est. Armata ucraineană a transmis în ultimul său raport zilnic despre război că Bahmut, un oraş mic din est, continuă să rămână în centrul luptelor.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în această săptămână că aliaţii şi partenerii străini ai Kievului au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise Ucrainei.

Reznikov a precizat că Ucraina a primit mult echipament modern, inclusiv arme care vor fi folosite ca un "pumn de fier", şi că instruirea pentru utilizarea acestuia continuă.

Mii de militari ucraineni au fost instruiţi în Occident să folosească diferite echipamente militare pe câmpul de luptă într-un mod combinat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel