Consumatorii nu renunță la produsele de primă clasă în ciuda inflației: cafelele personalizate și ingredientele scumpe, printre cele mai cumpărate

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (Engin Akyurt)
Sursă foto: Pexels (Engin Akyurt)

Produsele scumpe nu lipsesc de pe lista de cumpărături a multor consumatori din jurul lumii. 

Cafeaua personalizată, îngrijirea pielii, cosmeticele scumpe, sosurile și gustările „elevate” sunt doar câteva exemple ale modului în care companii precum Starbucks, Unilever și Kraft Heinz își înclină atenția către produsele premium, iar consumatorii par să le placă. Dar de ce companiile fac oferte mai scumpe când consumatorii resimt efectele celui mai mare șoc inflaționist din ultimele decenii?

„Considerarea clienților este esențială pentru afacerile de consum, pe măsură ce costul vieții crește. Deși este adevărat că unii consumatori trebuie să se restrângă din ce în ce mai mult și să urmărească fiecare bănuț, este, de asemenea, cazul altor consumatori, care sunt neliniștiți în ceea ce privește perspectivele economice, dar mai au bani de cheltuit și, în esență, caută produse premium. De exemplu, schimbarea alimentației cu alimentație premium. Deși acest grup va căuta, de asemenea, să economisească bani prin produsele esențiale, nu vor umple coșul doar cu ele”, a declarat Paul Martin, șeful departamentului de retail al KPMG pentru Regatul Unit, pentru CNBC.

„O ofertă care merită toți banii”

Starbucks a raportat un număr record de clienți și vânzări în ultimul trimestru, depășind așteptările de pe Wall Street. Rezultatele par să reafirme opinia conform căreia unii clienți nu își reduc cheltuielile în ciuda creșterii costului vieții. Proiectarea produselor la comandă este cheia pentru creșterea angajamentului clienților chiar și atunci când banii sunt puțini, a declarat Rachel Ruggeri CFO Starbucks pentru „Squawk Box” de la CNBC pe 3 august.

„Pe măsură ce creăm mai multe băuturi premium, este mai dificil pentru clienți să le reproducă acasă și credem că asta ajută la conceptul de reducere a comerțului”, a spus Ruggeri. „Poate însemna că poate un client nu vine la fel de des, dar vrem să ne asigurăm că avem motive pentru ca clienții să vină în magazine și să interacționeze cu noi.”

Oferirea de mai multă flexibilitate clienților a ajutat, de asemenea, la vânzarea produselor mai scumpe.

„Am reușit să facem asta prin personalizarea produselor, care este o alegere, iar ceea ce am văzut până acum este că cererea noastră este puternică. Și asta ne spune că avem o ofertă pentru care merită plătită”, a spus ea.

Accentul pe produsele premium nu este exclusiv pentru cel mai mare lanț de cafea din SUA.

Condimente de lux

Kraft Heinz intră pe piața de lux prin lansarea colecției HEINZ 57 în iulie. Condimentele „inspirate de bucătari” sunt „concepute pentru a adăuga magie experienței culinare”, potrivit companiei. Această idee a luat naștere pe măsură ce compania a crescut prețurile cu peste 12% ca răspuns la costurile mai mari de transport, forță de muncă și ingrediente pe fondul inflației în creștere.

Introducerea mai multor produse premium se adaugă reproiectărilor produselor clasice, potrivit președintelui companiei din SUA, Carlos Abrams-Rivera.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel