Constantin Enceanu nu-l poate uita pe Petrică Mâțu Stoian: „Timpul nu le va vindeca niciodată”

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 07 noi 2022, 14:55 | Categorie: Social
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Constantin Enceanu nu-l poate uita pe Petrică Mâțu Stoian, chiar dacă a trecut un an de când regretatul artist s-a stins din viață.

Constantin Enceanu nu poate trece peste moartea lui Petrcică Mâțu Stoian, care s-a stins fulgerător din viață, pe 6 noiembrie 2021. Acum, la un an de la pierderea regretatului artist, solistul de muzică populară și-a amintit cu nostalgie de bunul său prieten, cu care avea o relație extrem de specială.

„În primul rând, ziua de ieri a fost pentru mine o zi destul de apăsătoare, pentru că gândul m-a dus automat la faptul că Petrică Mâțu Stoian a plecat dintre noi cu un an în urmă și dispariția lui prematură chiar a lăsat un gol imens în sufletul celor apropiați lui și nu numai. A fost și va rămâne un artist iubit, pentru că prin cântecele lui a reușit să ajungă foarte ușor la sufletul omului. Mi-e foarte greu să vorbesc la trecut despre Petre. Timpul nu le va vindeca niciodată, pentru că între mine și Petre a fost o relație de prietenie adevărată, nu a fost o prietenie falsă. Pot să spun cu mâna pe suflet că m-am înțeles mai bine cu el, decât cu sora mea, dacă este să fac o comparație. Era omul căruia puteam să-i cer o părere și eram convins că este o părere sinceră, care venea din suflet, nu era o părere falsă. Este mare lucru să ai un om care să fie lângă tine nu doar în momentele fericite și pe care poți să-l suni oricând să-i ceri un sfat sincer, să știi că sfatul lui este cu bun augur pentru tine. Din nefericire, în zilele noastre, găsești puțin oameni pe care să te bazezi și unde să știi că invidia nu-și are locul.”, a declarat Constantin Enceanu, în exclusivitate pentru Spectacola

Cum a arătat parastasul de un an a lui Petrică Mâțu Stoian

Doru Gușman, impresarul regretatului artist, a decis să-i facă acestuia un parastas diferit față de cel pe care i l-a făcut familia și s-a decis să ofere mâncare în memoria sa unor bătrâni, susține Constantin Enceanu. 

„Au făcut parastas și surorile, și domnul profesor Gușman, dar din păcate nu am putut participa, pentru că eu sâmbătă am avut foarte multe evenimente, am fost de vineri plecat și nu am reușit să ajung. Domnul profesor s-a gândit foarte bine să-l facă la un azil de bătrâni, să dea la 300 de oameni să mănânce. Mi s-a părut o idee extraordinară. Am vorbit cu domnia sa după și mi-a spus „Costele, am văzut atâtea fețe fericite că m-am gândit ca din pomană lui Petrică să mănânce și ei” și a fost un meniu destul de bogat. Statul mai greu poate să asigure așa ceva, pentru că asta e situația în care trăim, nu le poate asigura o astfel de masă cum s-a străduit domnul profesor să organizeze.”, a mai spus interpretul de muzică populară. 

Constantin Enceanu speră că se va face un festival în memoria lui Petrică Mâțu Stoian

„Sperăm să ne amintim mulți ani de acum încolo de el și sper ca cei care sunt în măsură să se gândească și să-i facă un festival lui Petre, pentru că are nevoie de așa ceva. Dacă nu se va face un festival în memoria lui, ușor, ușor numele lui se va stinge. Dacă o să-mi ceară ajutorul, o să ajut cu tot dragul, dar nu sunt eu în putere, nu la mine stă puterea de decizie. Pot să-i ajut, dacă mi se cere.”, a continuat solistul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite