Consilier de cuplu: Lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată partenerului: Sigur ai rostit cel puțin unul

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Vera Arsic
Foto: pexels, Vera Arsic

Genesis Games, un consilier matrimonial explică cum cuvintele pot îmbunătăți sau distruge o relație de cuplu.

Terapeuții își petrec zilele vorbind cu oamenii în relații și observând modul în care acești oameni vorbesc cu partenerii lor. Ei vorbesc adesea despre cele mai dificile și emoționante subiecte. Unul dintre acești terapeuți este Genesis Games.

”Treaba mea este să ajut oamenii dintr-o relație să reia legătura între ei. O mare parte a acestei reconectari este să înveți să comunici și să ai cu partenerul conversații deschise”, a spus Games pentru Well+Good.

El adaugă că anumite comentarii jignitoare pot opri instantaneu potențialul unei comunicări eficiente, așa că Games vine cu câteva recomandări despre ce să nu se spună unui partener. Ea a enumerat trei tipuri de comentarii care nu pot decât să înrăutățească o relație:


„Calmează-te”

Dacă cineva ți-a spus vreodată să te calmezi, știi cât de frustrant poate fi acel comentariu. Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu are niciun folos, cuplurile o spun foarte des.

”Poate fi un răspuns automat pentru cineva care nu știe cum să facă față emoțiilor partenerului sau cum să ofere sprijinul de care are nevoie în acel moment. A spune „calmează-te” nu îi permite celeilalte persoane să explice ce este în neregulă sau să explice de ce situația actuală o supără atât de mult, spune Games.

În schimb, Games recomandă să-i pui întrebări partenerului, pentru a clarifica lucrurile.

- Când aveți îndoieli, fiți curios. Întrebați „Ce se întâmplă? De ce este atât de important pentru tine?” sau „De ce te deranjează asta? Aș dori să înțeleg mai bine”, a explicat Games.

În acest fel, îi dai spațiu partenerului tău pentru a-și exprima de ce nu este calm și, la rândul său, îi permiți să reacționeze emoțional și să obțină perspective care te pot ajuta să-l înțelegi mai bine.

Dacă știi de ce partenerul tău este supărat, dar nu știi cum să-l ajuți, tot ar trebui să rezisti tentației de a spune „calmează-te”.

- Nu trebuie să oferi întotdeauna cuvinte înțelepte sau să ai soluția perfectă pentru problema partenerului tău. Uneori îl poți ține de mână, să-l îmbrățișezi sau să stai lângă ei, ceea ce îi poate arăta că îți pasă și că ești acolo, indiferent de ce - a adăugat Games.


„Te comporți ca mama ta” sau „Te comporți ca tatăl tău”

Să-ți compari partenerul cu părinții săi aproape întotdeauna face mai mult rău decât bine, în principal pentru că aceste afirmații au de obicei o conotație negativă în focul unei certuri „Îți place să comanzi, la fel ca mama ta” sau „Ești încăpățânat ca tatăl tău. "

- Oamenii nu spun de obicei „te comporți ca mama ta” sau „te comporți ca tatăl tău” atunci când vor să facă un compliment. Este aproape întotdeauna o insultă voalată că ei știu, în adâncul sufletului, că va răni pe cealaltă persoană - subliniază Games.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor au moștenit cel puțin câteva trăsături de la unul sau ambii părinți pe care nu le plac, iar acestea sunt de obicei cele mai greu de schimbat. Când scoți în evidență una dintre aceste trăsături la partenerul tău, atragi atenția asupra faptului că acesta nu a reușit să remedieze defectul, ceea ce poate fi dăunător.

În schimb, luați o pauză de la conversație sau discuție pentru a vă calma. Odată ce ai făcut asta, revino la discuție cu o soluție sau o propunere, nu cu acuzații inutile.

În acel moment, dacă tot simți nevoia să-i spui partenerului tău să se comporte ca mama sau tata, plănuiește să o faci într-un moment mai neutru, adică nu în mijlocul unei ceartări.

- Atunci ai putea spune ceva de genul: „Nu încerc să te jignesc, dar vreau să-ți atrag atenția asupra unui lucru care cred că este important” – spune Games.


Orice vorbă disprețuitoare

Ori de câte ori vorbești într-un mod care nu arată respect și îl desconsideri pe partener, intri pe un teritoriu periculos.

Disprețul depășește de obicei un ton puternic sau un comentariu urât, adaugă Games.

- În esență, înseamnă a-i face pe celălalt să știe că este mai mic decât tine și că tu ești superior sau că pur și simplu ar trebui să se simtă atât de norocos să te aibă în preajmă - spune Games.

- E ca și cum ai vrea să intimidezi o altă persoană. Și asta cu siguranță nu vrei într-o relație – a spus Games.

Și acesta este o modalitate sigură de a alimenta furia și de a slăbi fundamentul relației tale, spune ea. De fapt, conform organizației de cercetare a relațiilor The Gottman Institute, insultele împletite cu disprețul în timpul unei cearte sunt motivul numărul unu pentru divorț.

În schimb, dacă simți că ești pe punctul de a folosi cuvinte disprețuitoare, Games sugerează să iei o pauză din conversație și să te întorci doar după ce te-ai răcorit.

Cum s-ar putea rezolva problema? Încearcă să-ți lauzi partenerul atunci când a făcut ceva bun. În acest fel, data viitoare când ai o ceartă cu partenerul tău, este mai puțin probabil să recurgi la vorbe disprețuitoare și să spui ceva ce nu vrei să spui cu adevărat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel