Confuzia tradițională: Când se urează, de fapt, «La mulți ani» de Sfânta Maria - Pe 15 august sau pe 8 septembrie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Confuzia tradițională: Când se urează, de fapt, «La mulți ani» de Sfânta Maria - Pe 15 august sau pe 8 septembrie/Freepik
Confuzia tradițională: Când se urează, de fapt, «La mulți ani» de Sfânta Maria - Pe 15 august sau pe 8 septembrie/Freepik

Când sărbătorim cu «La mulți ani!» de Sfânta Maria: 15 august sau 8 septembrie? Perspectiva preoților asupra acestor date importante.

În ziua de 15 august, conform calendarului creștin-ortodox, este marcată sărbătoarea "Adormirii Maicii Domnului", cunoscută și sub numele de "Sfânta Maria Mare", așa cum este denumită în mod popular. În aceeași zi, mulți români sărbătoresc și ziua numelui lor și își transmit urări de "La mulți ani!". Cu toate acestea, există și o perspectivă diferită în privința datelor de sărbătoare.

Unii consideră că data corectă pentru a sărbători "Nașterea Maicii Domnului", denumită și "Sfânta Maria Mică", este 8 septembrie. Această diferență de percepție a stârnit discuții în rândul oamenilor, iar preoții aduc în discuție aceste aspecte.

Spunem sau nu ”La mulți ani” pe 15 august, de ”Adormirea Maicii Domnului”?

Există o opinie în rândul românilor conform căreia este mai adecvat să urăm "La mulți ani!" pe data de 8 septembrie. Motivația din spatele acestei convingeri este că în această zi este sărbătorită "Nașterea Maicii Domnului", cunoscută și ca "Sfânta Maria Mică". Astfel, mulți cred că este potrivit să sărbătorească și să își transmită urări cu această ocazie. În contrast, "Adormirea Maicii Domnului", sărbătoarea din 15 august, ar trebui să fie dedicată mai degrabă unor gesturi de pomană în memoria celor decedați.

Până în prezent, nu a fost ajuns la un consens clar cu privire la abordarea corectă. Ca urmare, pozițiile rămân împărțite între zilele de 15 august și 8 septembrie. Interesant este că preoții ne învață că avem libertatea de a ura "La mulți ani!" atât în cadrul sărbătorii "Sfintei Marie Marii", cât și în ziua dedicată "Sfintei Maria Mici".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel