Conflict între Zelenski și Klitschko: O face din motive politice. A început să caute nereguli în Kiev

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Tensiunile dintre Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și Vitali Klitschko, primarul Kievului, devin tot mai evidente.

Klitschko a fost mustrat de președintele Volodimir Zelenski într-unul dintre videoclipurile sale adresate ucrainenilor săptămâna trecută, când a acuzat autoritățile orașului că nu au pus la dispoziție suficiente adăposturi, în ciuda faptului că sistemul energetic este lovit de atacurile rusești.

Oficialii au organizat „puncte de încălzire” speciale pentru a oferi oamenilor căldură și electricitate în cazul în care loviturile cu rachete rusești asupra infrastructurii critice provoacă întreruperi de curent.

Într-un interviu acordat Reuters, Klitschko a răspuns acuzațiilor spunând că Kievul are mult mai multe centre de încălzire decât orice alt oraș din Ucraina.

„E ciudat când suntem uniți împotriva unui singur inamic, dar începem să ne luptăm între noi în interiorul țării”, a spus el.

„Partenerii noștri străini spun aveți un dușman comun, dar nu puteți rezolva lucrurile între voi”, a mai spus primarul Kievului.

Klitschko, aflat în al nouălea an ca primar, a fost văzut drept unul dintre cei mai importanți oponenți ai lui Zelenski înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

„Sunt convins că politica se află în spatele acestui lucru, deoarece reprezentanții unui grup politic au început să caute nereguli (în Kiev)”, a spus el, conform ANews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel