Condusul, efect asupra creierului. Cum te ajută șofatul

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
condusul - FOTO: Freepik@senivpetro
condusul - FOTO: Freepik@senivpetro

Condusul este ideal pentru sănătatea mintală. Șofatul are efecte benefice asupra creierului.

Profesorul Lynne Pearce predă teoria literară și culturală la Universitatea Lancaster din Marea Britanie, aceasta fiind fiica unui mecanic și proprietar de garaj. Medicul a scris  pe larg cu privire la beneficiile condusului.

"Ori de câte ori mă urc în mașină simt un sentiment de ușurare. Corpul meu se relaxează și aștept cu nerăbdare acest lucru", a spus Pearce într-o declarație.

În cartea sa, Pearce vorbește despre folosirea drumurilor lungi.

"Încă din primele zile ale automobilismului, psihologii au fost interesați de faptul că șofatul – pe lângă faptul că este una dintre cele mai complexe sarcini de zi cu zi – este, de asemenea, una care eliberează părți ale creierului pentru a gândi productiv", a spus Pearce.

Acum este "înțeles pe scară largă" că șofatul este posibil să aibă influență asupra stării de spirit, deoarece executivul central al creierului rămâne de alertă, a spus ea. De aceea, este mai greu să te concentrezi pe alte lucruri în situații mai dificile, cum ar fi condusul pe vreme rea, a adăugat ea.

Efect asupra psihicului

În același timp, condusul poate ajuta, de asemenea, la atenuarea suferinței mentale, deoarece oferă creierului altceva pe care să se concentreze, a spus ea.

În timp ce conducerea rapidă poate fi "antrenantă", Pearce a spus că simte că un ritm mai lent poate fi apreciat.

"Îmi place să folosesc drumurile minore aproape de locul în care locuiesc și conducerea lentă îmi permite să mă leg mult mai strâns de mediul înconjurător”, a mai spus Pearce, potrivit Motor Authority.

Condusul combate singurătatea

Numeroase studii științifice au legat singurătatea de sănătatea mintală precară. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că se crede pe scară largă că societatea este un factor cheie în promovarea fericirii.

Condusul poate aduce oamenii împreună, la propriu. Cei care conduc însemna că își vor vizita prietenii sau familia mai des.

Condusul menține creierul activ

Condusul poate, de asemenea, să îndepărteze riscurile de demență. În prezent, nu există o limită superioară de vârstă pentru conducerea unui vehicul. Dar, condusul unei mașini ar putea ajuta la protejarea a milioane de adulți în vârstă. Urcarea la volan este o metodă de a îndepărta declinul cognitiv, deoarece încurajează șoferul să rămână alert, pe lângă faptul că îi oferă un sentiment de autocontrol, libertate personală și libertate, a mai spus profesorul Dr. Guohua Li de la Universitatea Columbia, New York.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel