Condiții de iarnă în Bulgaria. Sute de mii de persoane rămase fără energie electrică

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Intemperiile din Bulgaria au lăsat sute de mii de persoane fără energie electrică și apă.

Sute de mii de persoane din Bulgaria au rămas luni fără curent electric, după un debut timpuriu al condiţiilor de iarnă severă în weekend, care au adus în ţară vânturi puternice şi precipitaţii abundente, informează DPA.

Liniile electrice avariate nu pot fi încă reparate, fiind considerate periculoase, au anunţat furnizorii de electricitate. În multe zone, aprovizionarea cu apă a fost întreruptă. Serviciile de telefonie mobilă nu au funcţionat, de asemenea, în unele părţi ale Bulgariei.

Nordul şi nord-estul ţării au fost cele mai afectate de intemperii. Starea de urgenţă decretată duminică în mai multe regiuni a rămas în vigoare luni. În aceste zone cursurile şcolare au fost suspendate.

Copaci căzuţi şi crengi rupte au blocat mai multe străzi şi au reprezentat o preocupare majoră pentru locuitori şi pentru serviciile de urgenţă, conform Agerpres.

Amintim că atât Republica Moldova, cât și o parte din România s-a confruntat în weekendul trecut cu condiții meteo nefavorabile, fiind emis cod roșu de vânt puternic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel