Concertul lui Bruce Dickinson din București, anulat din cauza unei infecții virale

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: GDJ via Pixabay
Foto: GDJ via Pixabay

Concertul solo al lui Bruce Dickinson, solistul trupei IRON MAIDEN, programat pentru 3 iunie la Arenele Romane din București, a fost anulat din cauza unor probleme de sănătate.

Echipa lui Dickinson a explicat că mai mulți membri ai formației și ai echipei au fost afectați de un virus asemănător gripei încă de la începutul turneului european. Bruce a început să prezinte simptome în timpul concertului din Londra și a avut dificultăți în a cânta la nivelul așteptat la spectacolele din Paris și Groningen. În timpul spectacolului de la Budapesta, starea lui Bruce s-a agravat, iar medicii i-au recomandat să se odihnească complet pentru a-și proteja sănătatea și pentru a putea continua turneul, scrie Blabbermouth.

Declarațiile lui Bruce Dickinson

Dickinson a declarat: „Am fost nevoit să forțez vocea în ultimele spectacole. Speram ca cele două zile de odihnă după concertele din Olanda să fie suficiente, dar spectacolul din Budapesta a fost o adevărată provocare. Publicul a fost fantastic, dar am o responsabilitate față de restul turneului și față de vocea mea.”

Rambursarea biletelor

Fanii din România vor primi rambursarea biletelor prin platformele autorizate iaBilet.ro și Entertix.ro.

Turneul solo al lui Bruce Dickinson

Bruce Dickinson și-a început recent primul turneu solo după mai bine de 20 de ani, alături de noua sa trupă, formată din Dave Moreno (tobe), Mistheria (clape), Tanya O'Callaghan (bas), chitaristul suedez Philip Näslund și chitaristul elvețian Chris Declercq. Turneul a început pe 15 aprilie la The Observatory din Santa Ana, California, după două spectacole de încălzire la Whisky A Go Go din West Hollywood, California. Dickinson nu a mai cântat cu trupa sa solo din august 2002, când a susținut un concert la Wacken Open Air în Germania.

Bruce Dickinson și Roy "Z" Ramirez au colaborat la numeroase albume solo, inclusiv „Balls To Picasso” (1994), „Accident At Birth” (1997), „The Chemical Wedding” (1998) și „Tyranny Of Souls” (2005). Roy a jucat un rol crucial în cariera solo a lui Dickinson, contribuind ca producător, co-autor și muzician.

Trupa actuală a lui Bruce Dickinson

Tanya O'Callaghan este o muziciană irlandeză care s-a alăturat formației WHITESNAKE în 2021 și a făcut turnee alături de formația condusă de David Coverdale în anul următor. Dave Moreno, toboșar californian, a colaborat anterior la „Tyranny Of Souls” și a lucrat cu BODY COUNT, Jizzy Pearl, Dizzy Reed și Steve Stevens, printre alții. Mistheria, un magician al claviaturii din Italia, a colaborat cu o serie de artiști atât live, cât și în studio, incluzându-i pe Rob Rock, Mike Portnoy, Jeff Scott Soto și Joel Hoekstra.

Albumul „The Mandrake Project”

Albumul „The Mandrake Project” a fost lansat pe 1 martie prin BMG. Bruce și Roy au înregistrat albumul în mare parte la Doom Room din Los Angeles, Roy dublându-se ca chitarist și basist. Line-up-ul de înregistrare pentru „The Mandrake Project” a fost completat de Mistheria și Moreno, ambii fiind prezenți și pe albumul anterior al lui Bruce, „Tyranny Of Souls”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel